Temperaturile inregistrate in ultima luna au incurcat toate planurile maramuresenilor, iar numeroasele zile friguroase din acest sezon estival au inghetat conturile oamenilor de afaceri.

Terasele deschise in Baia Mare sunt goale mai tot timpul, magazinele nu prea au vanzari la articolele de vara, iar statiunile sunt pustii.

Bluzitele, fustele, sandalele, tricourile sunt expuse frumos in vitrinele magazinelor, dar clientii sunt putini. Unii patroni chiar au inceput sa mai scada din preturi ca sa nu ramana cu marfa pe stoc, pentru ca jumatate din sezonul estival s-a dus fara sa vada profiturile pe care le asteptau.

Vremea a dat de furca si celor care si-ar fi dorit sa iasa la iarba verde. Din luna mai incoace au fost doar cateva zile calduroase, in rest doar ploaie de parca ar veni toamna.

La Ocna Sugatag, statiune care de obicei era luata cu asalt in aceasta perioada, bate vantul. Bazinele au fost vopsite si umplute cu apa salina, nisipul e greblat - doar turistii si vremea buna lipsesc. Proprietarii spatiilor de cazare se gandesc sa-i atraga in acest an cu preturi mai bune.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro