Directia Judeteana pentru Tineret Alba organizeaza in perioada 21-27 august, la Centrul de agrement de la Arieseni, editia inaugurala a taberei nationale de speologie si fotografie subterana, a anuntat directorul DJT Alba, Claudia Pacurar.

Ea a motivat alegerea acestei locatii prin faptul ca Muntii Apuseni au aspectul unui mozaic complex si impresioneaza prin numarul mare al fenomenelor carstice, dar si prin amploarea acestora: chei, defilee, izbucuri, izvoare, pesteri, canioane, fiind una dintre destinatiile preferate de turisti.

Scopul taberei consta in instruirea tinerilor cu varste de peste 14 ani din judetele tarii cu privire la activitatea de ecologie si protectia mediului, motiv pentru care activitatile vor avea un puternic caracter practic, urmand sa fie derulate sub coordonarea Asociatiei de Speologie "Sfinx Garda".

Actiunile vizeaza dobandirea si dezvoltarea de deprinderi specifice (tehnici de fotografiere de suprafata si in subteran, promovarea prin imagini a zonei turistice, deplasari pe teren accidentat, orientare in teren si drumetii).

Va fi selectata o echipa formata din 5 tineri cu varsta cuprinsa intre 14- 29 de ani, pasionati de fotografie, iubitori ai muntelui si de drumetii, dotata cu un aparat foto digital si echipament adecvat pentru drumetii montane.

Inscrierea se va face pe baza unui formular de participare care va avea avizul directiei judetene de tineret din judetul din care provine echipa, care va fi transmis impreuna cu materialele supuse jurizarii, respectiv un eseu de maxim doua pagini si minim 4 fotografii cu tematica montana, la adresa de e-mail: lili_sandruayahoo.com sau pe CD, pe adresa DJT Alba, Alba Iulia, str. Ghe. Pop de Basesti nr. 2, cod postal 510215, pana cel tarziu la data de 25 iunie.

Juriul avizat la nivelul DJT Alba va desemna echipa castigatoare si va transmite confirmarea participarii in data de 28 iunie pe adresele consemnate in formularele de participare. Programul este finantat de catre Autoritatea Nationala pentru Tineret, prin programul de sustinere a actiunilor de tineret.