Judecatorii Tribunalului Alba au admis ieri pe fond actiunea in contencios administrativ promovata de Virgil Narita impotriva ordinului prefectului de Alba de suspendare din functia de primar al comunei Rosia Montana.

Conform ordinului emis la sfarsitul lunii martie, Narita a fost suspendat din functie pe motiv de incompatibilitate, stare care decurge din ocuparea, in paralel, pe de o parte a functiei publice de primar iar pe de alta parte a celei de administrator la SC "Andy" SRL Rosia Montana.

Pana la judecarea pe fond a cererii de anulare a ordinului, primarul Narita a formulat o cerere de suspendare a executarii ordinului prefectului pe cale de ordonanta presedintiala, cerere care a fost respinsa ca nefondata de catre Tribunalul Alba si apoi de catre Curtea de Apel Alba Iulia ca instanta de recurs.

Hotararea de ieri va fi foarte probabil atacata cu recurs de catre juristii Institutiei Prefectului, ceea ce inseamna ca Narita nu-si poate relua imediat functia de primar ci va trebui sa astepte pana cand vor fi epuizate toate caile de atac si se va da o decizie irevocabila.

Masura suspendarii a fost explicata de catre Narita la vremea respectiva ca o razbunare a prefectului Cosmin Covaciu pentru ca ar fi refuzat sa treaca de la PSD la PNL.

Primarul din Rosia Montana si-a sustinut de la bun inceput nevinovatia, declarand ca vina apartine Registrului Comertului care nu a operat modificarile astfel ca din mentiunile acestuia nu reiese ca Narita ar fi renuntat in mod expres la propria calitate de administrator cu puteri depline.