Paradoxal, in sezonul trecut promovarea nu a fost un obiectiv clar, directorul executiv de la acea vreme, Cristian Dulca, spunand, in repetate randuri, ca echipa trebuie reconstruita. Cu toate acestea, clubul a obtinut cea mai buna clasare in Divizia B, ocupand locul III, la doar un punct de pozitia de baraj.

Cu toate ca a dispus de cel mai mare buget din acest rastimp, in care s-a zbatut prin "mocirla" Diviziei B, aproximativ 1,2 milioane de euro, clubul si-a ratat obiectivul, trasat pe parcurs. Cu sau fara voie! Anton Dobos, omul care este asteptat ca un "Mesia" de suporterii "alb-negrilor" sa vina la Cluj, ezita, dar nu se da in laturi sa puna putina "sare pe rana".

"Cu aceasta suma (1,2 milioane de euro - n. red), puteai tine, poate si cu un pic de noroc, o echipa in Divizia A! De promovat, poti promova si cu 500.000 de euro, daramite cu dublul acestei sume. Stau bine si ma gandesc daca sa vin sau nu la Cluj cu acel investitor.

Clubul trebuie sa mai sufere modificari la nivel organizatoric, pentru a putea deveni cu adevarat profesionist si, implicit, un candidat la promovare. Nu mi-e frica sa spun ca si conducerea a avut o anumita vina pentru ratarea obiectivului", ne-a declarat omul vazut de suporteri ca fiind singura solutie pentru ca echipa de pe "Ion Moina" sa ajunga in Divizia A.

Grozavu, "decapitat"! Cine se mai simte?

Pentru ca si-a ratat obiectivul pe care nu-l avea trasat in contract, Leo Grozavu a spus "adio" Clujului si Universitatii, fiind demis de Consiliul de Administratie.

Criticat si contestat de toata lumea, pe tot parcursul sezonului, Grozavu a fost singurul care, de bine de rau, a declarat, la primul sau antrenament pe "Moina" ca "promovarea este singurul obiectiv pe care Universitatea trebuie sa si-l propuna".

Asta, in timp ce alti sefi, mai mari sau mai mici, realizatori de talk-show-uri sau nu, s-ar fi multumit cu "o clasare pe locurile 1-3", sau, mai pe romaneste, cu un sezon linistit. Chiar si edilul Clujului, Emil Boc, spunea, toamna trecuta, ca "Universitatea are nevoie de un sezon pentru a se omogeniza, iar doar apoi sa-si propuna promovarea.

Cred ca o clasare realista pentru acest sezon ar fi locul trei", spunea Boc in toamna anului trecut. Dupa un inceput bun, lucrurile pareau ca se "impotmolesc" pentru Universitatea, iar la acea vreme, Leo Grozavu dadea o declaratie interesanta. "Simt ca unii nu doresc promovarea".

Vorbele sale pareau sa-si fi gasit tinta, atunci cand Cristian Dulca si-a dat demisia din postul de director executiv si, dupa cateva saptamani, negocia un post similar, cu rivala CFR Ecomax. Si, totusi, parca nu Dulca era omul la care se referea Grozavu, ci unul cu o functie mult mai importanta in club.

Unul care, la un moment dat, intr-un acces de mandrie, le spunea unor apropiati ca, indiferent de soarta pe care o va avea Universitatea la finele sezonului recent incheiat, isi va prezenta demisia din functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Se pare, insa, ca Lucian Danciu a uitat acel moment, iar notiunea de "demisie de onoare" ii este cunoscuta doar cand se refera la antrenor.

Clubul isi propune promovarea, dar nu stie pe ce buget si pe ce lot se va baza in viitoarea stagiune. Anton Dobos ezita si recunoaste ca lucrurile la club nu sunt tocmai "roz". Lucian Danciu se pregateste, insa, de "Ora decontului". Emisiunea TV, evident!