Junior Chamber International (JCI) este cea mai mare organizatie pentru tinerii lideri si antrepenori din lume. Prezenta in peste 110 de tari, cu 6.000 de reprezentante si peste 200.000 de membri activi, JCI militeaza pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii din care fac parte.

Din luna iulie, in Cluj-Napoca isi va incepe activitatea cea de-a sasea filiala JCI Romania.

JCI dateaza din 1944, fiind fondata in Mexico City de catre reprezentanti ai opt tari, sediul central al organizatiei aflandu-se in prezent in SUA, la Chesterfield.

Printre membri marcanti ai organizatiei s-au numarat Kofi Annan, secretarul general ONU, George Bush Sr., Bill Clinton, Richard Nixon (fosti presedinti SUA), Jaques Chirac (presedintele Frantei), Keizo Obuchi (prim ministrul Japoniei), Jan Bielecki (prim ministrul Poloniei).

“Tot mai multi tineri aleg calea antreprenoriatului, in speranta ca pot construi singuri un sistem. Din pacate, acesti tineri antreprenori, ca si cei din categoria angajatilor in companiile locale, au foarte putine oportunitati de a sta impreuna la o masa, de a cunoaste personalitati locale, de a afla modalitatile prin care institutiile le pot sprijini interesele.

Dezvoltarea continua a abilitatilor, progresul personal sunt lucruri care vin absolut intamplator, nu voit si controlat. Se tot spune ca tinerii de azi sunt singurii care pot schimba Romania de maine, insa in realitate modurile in care pot face asta sunt limitate.

JCI Cluj-Napoca isi propune sa devina vocea tinerilor profesionisti si intreprinzatori clujeni, un mod prin prin care ei pot creste continuu si planificat si un mod prin care contributia lor la comunitate sa fie maxima”, arata Stefan Teiosanu, unul dintre cei 20 de membri ai grupului de initiativa JCI Cluj.

Organizatia va facilita intalnirea tinerilor cu initiative in diverse domenii, motivandu-i sa colaboreze, dar si sa se implice mai mult in societate, prin diverse activitati JCI.

Organizatia desfasoara concursuri pentru planuri de afaceri, Best Business Plan Competicion, acorda titlul de Antreprenorul Anului pentru comunitate, organizeaza o sesiune de training international pe leadership, JCI Lead, sustinand totodata si proiecte ca Targul Tinerilor Intreprinzatori.

Cel mai nou proiect JCI Romania este Who’s Who, avand ca scop crearea unui portal informational interactiv disponibil pentru membri JCI si partenerii organizatiei, care va cuprinde baze de date cu membri, proiecte, contracte, oportunitati de afaceri, informatii economice de interes, stiri din domenii de interes, avand in plan dezvoltarea unui forum de discutii si a unei burse de valori.

JCI faciliteaza schimbul de experienta intre membri, prin organizarea de conferinte internationale, regionale si concursuri.