Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba (C.P.E.C.A.A.), in parteneriat cu Colegiul National "Titu Maiorescu" Aiud, continua in judetul Alba campania de informare antidrog a tinerilor prin intermediul filmului documentar "Drogurile - iluzie cu sens unic", realizat de Biroul de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Agentiei Nationale Antidrog.

Evenimentul are loc azi, de la ora 11.00, la clubul Penitenciarului in Regim de Maxima Siguranta Aiud. Filmul "Drogurile - iluzie cu sens unic" isi propune sa aduca in fata spectatorilor o istorie a drogurilor, marturiile tulburatoare ale unor fosti consumatori de droguri privind consecintele nefaste ale dependentei de stupefiante, precum si opiniile unor specialisti de renume in domeniu.

De asemenea va fi prezentata si sceneta "Asculta-mi povestea" din cadrul proiectului "Vorbeste! Spune Nu drogurilor", piesa pusa in scena de catre elevi de la Colegiul National "Titu Maiorescu" Aiud.

Sceneta prezinta povestea tragica a unui elev olimpic cu rezultate bune la invatatura care ajunge consumator de droguri, genereaza o drama in familie si intre prieteni, pentru ca apoi in urma unui accident de masina, provocat intr-o stare de sevraj, sa ajunga paralizat intr-un scaun cu rotile.

Prin aceasta actiune se doreste o mai buna informare a detinutilor cu privire la fenomenul drogurilor, antrenarea acestora in discutii interactive abordand tema drogurilor dar si alte subiecte menite a-i apropia pe acestia de principiile morale unanim acceptate, a declarat Claudiu Dusa, coordonator C.P.E.C.A.A.