Nu demult, in cotidianul nostru aparea consemnata o declaratie a presedintelui executiv al PD, Ion Dumitrel, referitoare la o reorganizare a partidului si la o politica de atragere a liderilor PNTCD (PPCD) catre Partidul Democrat.

Deranjat profund de aceasta declaratie, presedintele PNTCD Alba, Alin Popa, a reactionat dur, intr-o conferinta de presa, organizata marti, 20 iunie: "Daca, la 2 ani dupa ce a preluat puterea, PD-ul are nevoie de reorganizare si de atragere a liderilor nostri, inseamna ca Partidul Democrat nu are oameni.

Este stiut faptul ca PD-ul nu poate sa ne absoarba, oricat de mult si-ar dori acest lucru, asa ca incepe sa practice o politica de racolare directa, mai ales prin santaj financiar. De pilda, in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Alba, domnul Dumitrel refuza alocarea de fonduri primarilor din alte formatiuni politice decat PD.

Asadar a inceput un fel de «primariada»", iar domnul Dumitrel isi ataca, cu acest prilej, din nou, partenerii liberali de coalitie, atunci cand afirma ca mai sunt membri ai PNTCD care s-au «ratacit» in alte partide (adica in PNL), asadar dansul ii invita sa vina la sanul PD-ului..."

Declaratiile presedintelui taranist nu s-au limitat doar la cele relatate mai sus, adaugand ca presedintele CJ, Ion Dumitrel, ar trebui sa vada mai mult de drumuri (precum cele de la Intregalde si Ramet, care sunt de-a dreptul impracticabile) si mai putin de sindrofii, delegatii straine si deplasari in strainatate.