Zi de Zi si Ziarul de Mures au prezentat in ianuarie situatia angajatilor CFR Mesageria. Acestia nu-si mai primisera salariile din septembrie 2005. Dupa un proces castigat, situatia celor 200 de muncitori ramasi la Mesagerie este aceeasi. Chiar daca aveau ordin judecatoresc cu executare silita pentru achitarea salariilor restante, patronii Mesageriei s-au facut ca uita cu totul de angajati.

Una dintre victimele ignorantei acestora este Kovari Viorica, in varsta de 43 de ani, care dupa 24 de ani munciti in cadrul CFR-ului, nu a mai primit nici un ban in ultimele 10 luni. "Avem fiecare de recuperat cel putin 30 de milioane ROL de pe fluturasii de salarii si de o jumatate de an ne duc cu zaharelul", spune femeia.

Situatia din familia ei este dramatica, cu atat mai mult cu cat, anul trecut de Craciun, tatal ei s-a imbolnavit foarte tare, a fost dus de urgenta la spital si a fost diagnosticat cu cancer. "In momentul de fata tata e foarte rau, a ajuns la insulina. Pe langa asta, sotul meu are nevoie de un transplant de rinichi", spune femeia.

Aceasta se chinuie zilnic sa tina familia in picioare, sa aiba grija de casa si sa adune bani pentru operatia sotului ei. Pana acum s-a strans doar cat sa plateasca pentru interventia chirurgicala si spitalizare, dar mai are nevoie de inca 30.000 de euro, bani cu care ar putea sa cumpere un rinichi sanatos pentru sotul ei.

Singurul ajutor pe care il are vine din partea fiului ei, student la Universitatea "Petru Maior", care, pe langa examene, merge la lucru pentru a-si aduce si el contributia la vindecarea tatalui sau.

La Bucuresti, indiferenta

"Eu nu mai rezist nici fizic, nici psihic. De zece luni nu am mai primit nici un ban de la Mesagerie. Am fost de doua ori pana la Bucuresti, la sediul central al firmei, sa le explic situatia cu care ma confrunt in speranta ca imi vor achiata salariul. Din pacate, doar indiferenta, vorbe aruncate in scarba si dezinteres total. Din partea tuturor", a povestit Viorica.

Pentru ca nu mai are "nervi" de atatea minciuni, Viorica s-a hotarat sa demisioneze si sa isi caute ceva de lucru. Din pacate risca sa isi piarda si noua slujba pentru ca CFR Mesageria nu vrea sa-i elibereze cartea de munca. "Vreau sa ma angajez altundeva, sa pot sa-mi ajut sotul.

Mi-am vandut tot ce am avut prin casa mai valoros, nu mi-am platit gazul de doua luni si nu pot nici sa ma angajez pentru ca Mesageria refuza sa-mi dea cartea de munca", spune femeia.

Chiar daca a trimis un fax la Bucuresti, la sediul firmei, prin care a explicat in ce situatie se afla, acestia au refuzat sa-i trimita cartea de munca, amanand-o de la o saptamana la cealalta, pe motiv ca s-ar afla la ITM Bucuresti.

Reporterii Zi de Zi au incercat sa dea de urma cartii de munca a Vioricai Kovari, dar s-au lovit doar de raspunsuri de genul nu stim, haideti la Bucuresti sa va interesati, noi nu putem face nimic.