Sub pretextul incurajarii fotbalului, alesii locali au finantat o asociatie sportiva ce apartine unor persoane fizice si nu municipalitatii.

Printre cei care au votat subventionarea asociatiei se numara si patru consilieri, membri fondatori ai FC Ariesul Turda. Virgil Blasiu, Eugen Felezeu, Lucian Cordis si Aurel Bolog au semnat, in 1998, alaturi de alte 18 persoane din Turda, printre care si primarul Tudor Stefanie, actul de constituire a FC Ariesul, iar acum au votat alocarea banilor catre asociatia din care fac parte.

Potrivit actului de constituire din 1998, Stefanie figureaza ca membru in Consiliul de Administratie al asociatiei, alaturi de consilierul local PD (fost PUNR), Lucian Cordis. Alocarea de fonduri catre echipa turdeana starneste reactii de nemultumire a unor consilieri locali ori de cate ori Executivul le reaminteste ca trebuie sa sprijine fotbalul.

Motivele invocate de cei nemultumiti se leaga de faptul ca asociatia sportiva nu a fost niciodata verificata amanuntit in privinta modului in care cheltuie banii, nu are un program cu criterii de performanta sportive si nu a pus la indemana forului legislativ criterii economice transparente, prin care se poate verifica destinatia banilor publici alocati.

"Pana la ora actuala, s-au depus trei sesizari privind nelegalitatea alocarii de fonduri catre echipa de fotbal. Documentele sunt analizate si se va da un raspuns saptamana viitoare. La prima vedere, situatia nu este conforma cu reglementarile legale, cel putin in ceea ce priveste votul consilierilor locali, membrii ai asociatiei", a declarat Victor Popa, purtator de cuvant al Prefecturii Cluj.

Potrivit fostului primar, Virgil Blasiu, acum consilier PSD, in mandatul caruia s-au constituit atat FC Ariesul, cat si asocierea cu Consiliul Local (CL), nu exista nici o alta varianta pentru sustinerea echipei de fotbal. "Atunci nu se vorbea de cumparatori pentru FC Ariesul, nici ca ar fi cineva care ar putea castiga de pe urma echipei.

Dimpotriva, se punea problema desfiintarii echipei, din cauza falimentului. Era singura varianta sa pastram echipa", a spus Blasiu. Fostul primar a afirmat ca autoritatile locale analizeaza posibilitatea preluarii echipei de fotbal sub patronajul direct al CL.