Incepand cu data de 1 iulie 2006, va fi suspendata inmatricularea a 17.281 vehicule, deoarece acestea nu si-au preschimbat certificatul de inmatriculare de tip vechi, precum si numarul de inmatriculare, proprietarii fiind deja anuntati in acest sens.

Reprezentantii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Alba au spus ca in cazul in care vor fi prinsi in trafic dupa aceasta data, soferii respectivi risca sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 30 si 50 de milioane de lei, potrivit OG 189/2006.

In aceeasi situatie se afla insa si posesorii de autovehicule care nu au incheiat asigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA sau cei care nu au facut la zi inspectia tehnica periodica a autovehiculelor, dar evidenta clara se afla la Bucuresti.

Daca proprietarii masinilor nu circula cu autovehiculele si se prezinta cu polita RCA si documentul ITP chiar si dupa data de 1 iulie, li se vor face actele pentru a intra in legalitate.

Reprezentantii serviciului amintit au tinut sa sublinieze ca suspendarea inmatricularii nu este similara cu radierea, care nu mai permite punerea in circulatie a masinilor respective. Ultima situatie centralizata arata ca in judetul Alba parcul auto este format din 80.450 de vehicule, din care 62.659 apartin persoanelor fizice.