Deputatul liberal Horea Uioreanu isi va petrece vacanta, impreuna cu Elena Ceusan, consilier la cabinetul premierului Tariceanu, departe de atractiile tarii, pe litoralul grecesc - in Creta si Salonic.

Vara aduce cu ea si vacantele mult visate in timpul anului. Dupa un an de munca, majoritatea dintre noi viseaza sa se relaxeze pe o plaja, intr-un loc exotic. Destinatiile preferate in aceasta vara sunt tot cele din strainatate, respectiv insulele grecesti, Turcia, Tunisia sau Bulgaria. Iar parlamentarii nu-si refuza astfel de mici escapade, dupa un an aglomerat.

Unul dintre fericiti este deputatul liberal Horea Uioreanu, care prefera strainatatea, in defavoarea atractiilor romanesti si a litoralului, ce-i drept aflat in pragul falimentului din cauza lipsei de turisti.

Pentru anul acesta, liberalul prefera sa-si petreaca vacanta de vara tot pe litoralul grecesc si bineinteles nu singur ci impreuna cu viitoarea lui sotie, Elena Ceusan, consilier la cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu. Deputatul si aleasa inimii iubesc strainatatea si mai ales litoralul grecesc, care le-a oferit mult mai multe satisfactii decat oricare dintre atractiile romanesti.

Cei doi au vizitat deja Halkidiki si, in acest moment, au doua noi destinatii in minte: Creta si Salonic. Cum vacanta parlamentara s-a amanat, liberalul spera sa gaseasca timpul necesar pentru aceasta escapada. “Trebuie sa vad cand am timp, deoarece stiu ca in prima saptamana din iulie si in ultima din august, parca sunt sesiunile extraordinare, de la care nu pot lipsi.

Am fost in vacanta in Halkidiki si pentru vacanta de anul acesta ne-am gandit la doua destinatii din Grecia: Creta si Salonic. Trebuie sa ne hotaram unde mergem pana la urma. Vrem sa scapam putin de tara”, a declarat liberarul Horea Uioreanu. Acesta a adaugat ca prefera litoralele din strainatate, in defavoarea litoralului romanesc, deoarece serviciile sunt mult mai bune si mai accesibile.

Mai mult, acesta spune ca administrarea este proasta, iar fiecare asteapta bacsisuri prea mari. “Eu iubesc litoralul romanesc, dar ma cam enerveaza cei care profita de pe urma turistilor. Un pret este pe catalog cand accepti o anumita oferta, iar acolo te trezesti ca toata lumea cauta sa te stoarca de bani.

Si oricum nu cred ca daca merg eu pe litoralul romanesc il scap de la faliment”, a subliniat amuzat deputatul.

Si pentru ca destinatiile cuplului sunt interesante ne-am gandit sa le oferim o idee asupra preturilor si serviciilor de care pot dispune, mizand pe gusturile rafinate ale liberalului clujean. Cei doi pot alege sa-si petreaca vacanta la un hotel de patru sau cinci stele, foarte aproape de litoral.

In functie de serviciile incluse si, bineinteles, patul matrimonial, vor scoate din buzunar peste 1000 de euro pentru un sejur de cinci zile, neincluzand excursiile si eventuala vizitare a atractiilor turistice sau achizitionarea de suveniruri. Daca perioada vacantei creste, bineinteles, creste si valoarea sumei pe care trebuie sa o aiba la indemana.

Mai mult costul sejurului sporeste in functie de modul in care se face deplasarea - cu avionul, cu autocarul sau cu masina proprie.