Emil Boc si-a prezentat vineri, la exact doi ani de la “inscaunare”, raportul de activitate. Ca principale realizari, Boc a enumerat demararea marilor proiecte de infrastructura (strazi, centuri, parkinguri), imbunatatiri ]n ceea ce priveste curatenia orasului si dotarea transportului in comun cu autobuze si troleibuze noi.

Totusi, edilul sef are si o nemultumire legata de faptul ca nu a reusit sa deblocheze organigrama institutiei.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si-a prezentat vineri raportul de activitate pentru prima jumatate a mandatului. Boc considera ca nu are ce sa isi reproseze, dar are o mare nemultumire legata de faptul ca nu a reusit sa deblocheze organigrama institutiei. In opinia sa, vina pentru aceasta situatie ar purta-o organismele internationale, care au impus blocarea posturilor.

O alta mare nemultumire a primarului clujean se refera la rampa ecologica, problema pe care promite ]nsa ca o va remedia, in parteneriat cu Consiliul Judetean si Guvernul.

Ca principale realizari, Emil Boc a enumerat demararea marilor proiecte de infrastructura (strazi, centuri, parkinguri), imbunatatirea curateniei orasului si dotarea transportului in comun cu autobuze si troleibuze noi. Pe lista cu realizari, edilul sef a trecut la loc de frunte acordarea de gratuitati pentru persoane in varsta si reduceri pentru elevi si studenti.

Emil Boc a inclus si site-ul www.domnuleprimar.ro in raportul de activitate. El s-a laudat cu buna comunicare pe care o are cu cetatenii clujeni, derulata in special prin intermediul site-ului primariei, dar si a site-ului www.domnuleprimar.ro. “Suntem pe primul loc in tara atat ca numar de sesizari, cat si ca numar de raspunsuri oferite.

Am constatat ca telefonul primarului a devenit tot mai putin utilizat in tot acest timp. Probabil pentru ca prin intermediul internetului se poate obtine mai rapid si mai complet un raspuns”, a subliniat edilul sef. Primarul a mentionat faptul ca la capitolul constructii in regim privat municipiul Cluj-Napoca este pe locul doi la nivelul tarii.

La capitolul extinderea constructiei de locuinte, Emil Boc a indicat cateva din proiectele importante pe acest domeniu, printre care Cartierul Tineretului si proiectul “Casarom”, care a fost deblocat in acest an. Un alt succes major, in opinia edilului sef, este asfaltarea a 288 de strazi din municipiu.

Tot la capitolul succese pe partea de infrastructura, Emil Boc a bifat demararea procedurilor de realizare a centurilor ocolitoare Nord-Est (B-dul Muncii-Someseni) si Sud-Est (Valcele-Apahida), precum si a inelelor de circulatie (cuprinse in proiectele pe anul viitor ale Ministerului Transporturilor).

Emil Boc nu a uitat sa mentioneze nici subiectul fierbinte al anului, si anume parkingurile. Trei dintre acestea sunt in curs de executie, unul cu studiul de fezabilitate aprobat, iar alte doua in curs de aprobare. Pe linie economica, Emil Boc a subliniat faptul ca in perioada 2005-2006 au fost atrase de doua ori mai multe fonduri guvernamentale decat in perioada 1992-2004.

Unul din proiectele de succes al Primariei, in opinia lui Boc, este cel al Politiei Primariei, rezultatele cele mai bune fiind obtinute pe partea de constructii si protectie a mediului.

Raportul lui Boc contine insa si o serie de proiecte care nu au legatura foarte stransa cu Primaria. Este vorba despre parcurile industriale, care au fost initiativa Consiliului Judetean. “Pe noi a cazut greul ]n a acorda autorizatiile de constructii si a rezolva revendicarile de pe acele terenuri”, a motivat primarul.

Din lista cu realizari nu au lipsit nici hipermarketurile, desi aportul municipalitatii a constat ]n acordarea, conform legii, a autorizatiilor de construire.

Pe partea de cultura si divertisment, s-au contabilizat Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si Galele MTV Romania. Acesta din urma a fost fost criticat in mass-media, mai ales din pricina alocarii a 2,5 miliarde ROL de la bugetul local pentru acest eveniment.