Personalul auxiliar de la instantele de pe raza Curtii de Apel Alba Iulia a intrat in greva japoneza, ca urmare a expirarii suspendarii conflictului de munca, declansat in 9 iunie.

Sindicalistii sunt nemultumiti de coeficientele de multiplicare propuse de Ministerul Justitiei care nu asigura o crestere salariala reala pentru tot personalul auxiliar, in conditiile in care se eliminau sporurile de fidelitate, de executari penale si civile si salariul de merit.

Pana in 1990-1996 salariul personalului auxiliar era de 80% din salariul unui judecator, in prezent ajungandu-se la aproximativ 28%. "Avand in vedere multiplele sarcini de serviciu stabilite prin Statutul personalului auxiliar, se impune o majorare corespunzatoare a salariilor.

Apreciem ca proiectul de Lege privind salarizarea personalului auxiliar in varianta elaborata de Ministerul Justitiei este nesatisfacator cu atat mai mult cu cat se prevede sporirea sarcinilor ce revin personalului auxiliar, prin redistribuirea unor atributii ale magistratilor, drept pentru care solicitam a reanaliza propunerile noastre de majorare a coeficientului de multiplicare, conform variantei propuse de

Confederatia Nationala Meridian, la care suntem afiliati", se precizeaza intr-un comunicat de presa semnat de Carolina Marian, lider al Sindicatului Liber al Lucratorilor din Justitie "Grefierul" Alba Iulia.

Protestul va continua cel putin pana maine, cand este programata o noua negociere cu Ministrul Justitiei, Monica Macovei.