Presedintele Consiliului Judetului Galati (CJ), Eugen Durbaca, doreste sa isi rasplateasca in aceasta guvernare toti politicienii care l-au sustinut in ultimii ani. Cum nu exista suficiente institutii publice, in subordinea CJ, unde sa fie plasati in functii de conducere toti apropiatii lui, Durbaca a decis infiintarea in regim de urgenta a unei noi societati.

Surse din cadrul Consiliului Judetului ne-au comunicat ieri ca Directia Judeteana de Protectie a Plantelor, la care era director consilierul local PC, Picu Roman, a intrat in reorganizare si va fi infiintata societatea „Galsem Plant SA” avand drept actionar Consiliul Judetului Galati.

Sursa noastra din CJ ne-a declarat ca director la „Galsem” va fi ales chiar Picu Roman, unul dintre apropiatii lui Eugen Durbaca, iar Consiliul de Administratie al societatii va fi format numai din reprezentanti din PC si PSD.

In cazul in care planurile lui Durbaca nu vor da gres la sedinta de Consiliu de maine (cand va fi supusa la vot aprobarea infiintarii societatii „Galsem”), atunci PSD isi va putea desemna si el un presedinte in consiliul de administratie a noii societati. Prima varianta este Valerica Anghel, fost director la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ).

Consilierul local Picu Roman ne-a confirmat faptul ca se va afla in Consiliul de Administratie al noii societati din suboredinea CJ, insa a adaugat ca nu stie daca va fi ales si director. „Consiliul Judetului voteaza doar infiintarea societatii.

Consiliul de Administratie al Galsem va hotara ulterior cine va deveni presedinte si cine va deveni director”, ne-a declarat ieri consilierul Picu Roman.

Pe de alta parte, fostul director al Administratiei Fluviale si ex-consilier judetean PSD, Valerica Anghel a refuzat ieri sa discute despre oportunitatea de a deveni presedinte al Consiliului de Administratie de la o societate aflata in subordinea Consiliului Judetului.

Ieri fermier cercetat de IPJ, azi propus pentru sefia „Galsem”

Numerosi consilieri judeteni au ramas socati ieri cand au aflat ca Alianta PSD-PC, constituita pe plan local inca de anul precedent, va oferi postul de presedinte al Consiliului de Administratie de la Galsem, fostului director al AFDJ, Valerica Anghel.

Dupa cum se stie, Valerica Anghel a fost inlocuit din functia de director al Administratiei Fluviale in urma unui control efectuat de Ministerul Transportului, care a descoperit in 2004 mai multe nereguli comise de fosta conducere a AFDJ (posturi de televiziune finantate ilegal in campania electorala din 2004, materiale achizitionate prin metode dubioase, concedieri abuzive, s.a.m.d).

In urma acelui control, Aghel a fost cercetat o perioada si de Inspectoratul Judetean de Politie, insa dosarul lui a fost in cele din urma musamalizat.

Pentru ca nu s-a multumit cu un post de simplu inginer la AFDJ, Anghel s-a retras inca de anul precedent la ferma lui agricola, achizitionata in urma cu cativa ani, in localitatea Branistea. In acea perioada, Valerica Anghel sustinea ca nu mai doreste sa lucreze cu banii statului si ca slujba de fermier este una dintre cele mai avantajoase.