In data de 22 iunie, in jurul orei 24,00, ofitierul de serviciu de la Politiia Municipiului Zalau a fost sesizat telefonic despre faptul ca in scara blocului D16, situat pe strada Dumbrava din Zalau, se afla un grup de tineri, fete si baietii, care se injecteaza folosind seringi.

Comisarul sef Iosif Ghiurca, comandantul IPJ Salaj, a declarat ieri, in cadrul unei intailniri cu presa, ca, in urma acestei sesizari, la fatia locului au fost dirijatii agentii operativi si agentii de sigurantia publica si patrulare din cadrul Politiei Municipiului care au gasit la intrarea in scara de bloc trei tineri, un baiat si doua fete si mai multe seringi hipotermice de unica folosinta,

patru dintre seringi fiind deja folosite. De asemenea, in fatia blocului era parcat si un autoturism marca Dacia Solenza de culoare galbena inscriptiionata cu numele unei firme de taxi din Bucuresti, autoturism care la iesirea politiistilor din scara a disparut. Trecaind la legitimarea persoanelor s-a stabilit ca cei trei tineri sunt C. Vasile de 26 de ani din Bucuresti, P.

Stefania de 18 ani si S. Aurelia de 21 de ani, ambele din Jibou. Iosif Ghiurca a adaugat ca avaind in vedere competentia pe linie de investigare a infractiiunilor pe linie de droguri, cercetarile in acest caz au fost continuate de catre Serviciul de Combatere a Infractiiunilor de Crima Organizata si Terorism alaturi de un procuror din cadrul DICOT Salaj.

Trafic de droguri cu taxiul

In urma cercetarilor s-a constatat ca din grup au mai facut parte trei tineri care au vrut sa fuga de la fatia locului, dar au fost depistatii la scurt timp pe raza municipiului Zalau, respectiv S. Alexandru si S. Daniel, ambii din Bucuresti si R. Cristina Adriana de 19 ani, din localitatea Gailgau. Din datele oferite de IPJ Salaj reiese ca in urma cu aproximativ 10 zile, C. Vasile si R.

Cristina Adriana, consumatori de droguri de circa cinci ani, au venit din Bucuresti in comuna Gailgau cu intentiia de a renuntia la acest viciu. Din cauza ca in data de 21 iunie au intrat in sevraj au incercat sa-si procure droguri din Salaj dar fara sa reuseasca i-au contactat telefonic pe S. Alexandru si S.

Daniel, solicitaindu-le sa le cumpere trei doze de heroina contra sumei de 1,5 milioane de lei. Cei doi bucuresteni au cumparat dozele si s-au deplasat spre Zalau cu taxi-ul Dacia Solenza, autoturismul fiind depistat ulterior in trafic si retiinut in momentul in care cei doi intentiionau sa paraseasca municipiul.

In momentul in care cei doi bucuresteni au ajuns in Cluj i-au contactat telefonic pe C. Vasile si R. Cristina Adriana, ceraindu-le sa se intailneasca in Zalau, lucru care s-a si intaimplat in data de 21 iunie.

Si-au injectat heroina intr-o scara de bloc

Comandantul IPJ Salaj ne-a mai informat ca in seara zilei de 21 iunie, R. Cristina a cumparat de la o farmacie din Dumbrava sapte seringi si doua fiole de ser fiziologic, iar mai apoi au intrat in blocul D16 unde C. Vasile a preparat dozele in concentratiii diferite, R. Cristina si S. Alexandru injectaindu-si-le intravenos in antebrati, iar S. Daniel in picior.

Potrivit lui Iosif Ghiurca, in acest timp jibouancele P. Stefania si S. Aurelia se aflau intre scarile de la parterul si etajul I al imobilului si datorita interventiiei politiistilor nu au reusit sa consume droguri.

In urma cercetarilor la fatia locului, ofitierii de serviciu de la Serviciul de combatere a criminalitatiii de la Serviciul Criminalistic au ridicat sapte seringi, din care patru purtau urme de sainge, iar cei trei bucuresteni, impreuna cu R. Cristina, au fost condusi la Spitalul Judetiean Zalau pentru recoltarea de probe de sainge si urina.

Iosif Ghiurca a mai spus ca faptele comise de acestia, respectiv consumul de droguri sunt aspru pedepsite de legislatiia in vigoare, astfel incait S. Daniel, S. Alexandru risca pedeapsa cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani, iar C. Vasile si R. Cristina pentru consum propriu de droguri pot fi inchisi pe o perioada de la 2 la 5 ani.