Premiera spectacolului “Punguta cu doi bani” incheie stagiunea Teatrului de Papusi Puck din Cluj-Napoca.

Teatrul de Papusi Puck din Cluj-Napoca incheie stagiunea cu o premiera - “Punguta cu doi bani” a lui Ion Creanga - , ce poate fi urmarita de micii spectatori astazi cu incepere de la ora 17.00. “Cu o premiera la final de stagiune creezi un orizont de asteptare publicului.

Mai mult, iti asiguri tot ce urmeaza dupa 15 septembrie, cand se deschide stagiunea”, a explicat aceasta alegere Mona Chirila, directorul Teatrului de Papusi Puck. Piesa pregatita pentru final face, de altfel, parte dintr-un program ce va cuprinde o serie de povesti ale lui Ion Creanga, program care va beneficia de colaborari cu regizori si scenografi din tara si din strainatate.

De altfel, la capitolul noutati stagiunea care se incheie a prezentat publicului clujean un program de nocturna, dedicat adultilor. Puck a demarat si un program ce vizeaza dimensiunea terapeutica a teatrului, sub forma unor workshop-uri realizate de actorii teatrului pentru copii cu diferite deficiente.

Reprezentantii teatrului au in vedere continuarea si chiar extinderea acestui proiect in stagiunea care urmeaza, deoarece el ofera cea mai buna cale de socializare cu cei mici. Problema spatiului ramane, insa, una nerezolvata pentru Teatrul Puck. Actorii au fost nevoiti sa sustina cate doua spectacole in zilele de sambata si duminica, datorita numarului mare de cereri.

Ei spera sa primeasca bani de la Consiliul Judetean pentru un autocar, care le va inlesni deplasarile prin tara.

Pentru stagiunea viitoare reprezentantii Puck au in vedere organizarea unui festival, care va fi posibila doar daca Primaria aloca suma de 500 de milione, care a fost deja solicitata. “Ne-am gandit ca festivalul din 2006 sa cuprinda si o zi de basm terapeutic, pentru a merge pe linia aceasta a art-terapiei.

Dar pentru a organiza acest eveniment este nevoie de fonduri, pe care speram sa le primim de la primarie”, a explicat Mona Chirila. Directorul Puck regreta ca Teatrul de papusi din Cluj este cel mai mic din tara si ca astfel de institutii nu sunt subventionate 100%, ca in strainatate.