Caravana “TVR 50 - 50 de ore in orasul tau”, program initiat de TVR, poposeste de azi la Cluj-Napoca. In cadrul manifestarii, aproximatv 30 de personalitati vor fi premiate.

Programul televiziunii publice vizeaza celebrarea a 50 de ani de la prima emisie a TVR din 1956 si se desfasoara in cele mai mari orase din tara. In acest scop, proiectul propune intalnirea dintre public si artistii din diferite zone, intr-un spectacol de exceptie, care include 50 de ore de transmisie.

Clujul este a patra locatie, dupa Timisoara, Iasi si Craiova, unde ajunge caravana TVR 50. Pe parcursul celor trei zile in care orasul de pe Somes va fi gazda programului, clujenii se vor putea intalni cu artisti si personalitati marcante ale zonei, din toate domeniile. Caravana are ca scop si premierea celor care au colaborat pe parcursul anilor cu TVR.

La nivelul Clujului, vor fi decernate in jur de 30 de Diplome de Excelenta si Trofee TVR 50 personalitatilor din domenii precum televiziune, teatru, sport sau muzica.

Locul de desfasurare a evenimentului este Piata Lucian Blaga. Locatia va fi impanzita pe parcursul celor trei zile cu echipamentele televiziunii publice, care va transmite in direct, de la Cluj, timp de 50 de ore.

Iubitorii fotbalului vor putea viziona, in piata, meciurile din sferturile de finala ale Cupei Mondiale 2006 - astazi si maine de la 17.50 si 21.45, care vor fi proiectate pe un ecran urias, amplasat pe scena caravanei.

In aceasta seara, intre cele doua meciuri, scena va fi animata de artisti si ansambluri folclorice, intr-un spectacol de exceptie care reuneste nume sonore din folclorul ardelean.

Maine, clujenii sunt invitati sa participe la emisiunea “O vedeta populara”, prezentata de Iuliana Tudor, care ii va avea drept invitati pe Eugen Pandrea, Maria Marcu, Florica Zaha, Viorica Flintasu, Cornelia Ardelean Archiudean si Florentina si Petre Giurgi.

Ultima zi a programului pregatit de TVR aduce marele spectacol prin care se decerneaza diplomele si trofeele personalitatilor marcante care au pornit in cariera din aceasta zona. Amfitrionul spectacolului va fi Catalin Maruta. Acesta ii va avea alaturi pe alti colegi din TVR, care vor inmana premiile.

Pe intreaga durata a caravanei la Cluj, publicul va putea interactiona cu membrii echipei Caravanei TVR 50, care vor raspunde intrebarilor adresate.

Tot pentru a marca cei 50 de ani de activitate, TVR a lansat site-ul www.tvr50.ro. Site-ul prezinta istoria TVR in imagini si date, punand la dispozitia vizitatorilor zeci de filmari de arhiva sau contemporane. Programul Caravana TVR 50 se va incheia in decembrie la Bucuresti.