S-a pus piatra de temelie la Polus Center Cluj. Investitia de 140 milioane euro va crea 4.500 locuri de munca. Pe o suprafata de aproximativ 60.000 mp isi vor gasi locul peste 270 de magazine, cinematografe si restaurante. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a complexului comercial Polus Center Cluj a avut loc ieri in prezenta a numeroase oficialitati locale.

Complexul comercial Polus Center Cluj va fi amplasat la iesirea din Cluj, in zona Metro -Practiker si va avea o suprafata de 34 de hectare, suprafata efectiv construita fiind de 79.000 mp. Suprafata inchiriabila a Polus Center Cluj va fi de 61.000 mp.

Acolo isi vor gasi locul aproximativ 250 de magazine mici, sapte magazite tip hypermarket, un cinema multiplex si 28 de cafenele, restaurante si fast-food-uri. De asemenea, centrul va dispune si de aproximativ 2.500 de locuri de parcare. Toate acestea fac din Polus Center Cluj cel mai mare centru comercial si de recreere din tara, deschiderea oficiala fiind planificata pentru toamna anului 2007.

Designul centrului comercial va fi unul de secol 21, cu luminatoare mari, zone tematice si sisteme operationale de cea mai inalta calitate. Polus Center Cluj nu este doar un simplu mall, ci un centru regional multi-functional cu cinematografe, facilitati de divertisment si restaurante cu specific.

Investitia de peste 140 milioane euro va crea peste 2.500 de locuri de munca pe intreaga perioada a lucrarilor la care se mai adauga inca aproximativ 2.000 de locuri de munca permanente dupa ce investitia va fi finalizata.

La ceremonia de punere a pietrei de temelie au participat, printre altii, si primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, sau prefectul judetului Cluj, Alin Tise.

Reprezentantul companiei TriGranit, compania investitoare, Jordan Delmer, a declarat ca Romania este principala tinta a companiei TriGranit. “Cucerirea pietei din Romania este pricipalul nostru obietiv pentru viitorul apropiat.

Consideram ca Romania este una din pietele cu cea mai mare dezvoltare din Europa rasariteana si, in contextul apropierii de 1 ianuarie 2007, cand Romania va adera la Uniunea Europeana, tara dumneavoastra va deveni puntea de legatura dintre Europa si lumea asiatica. Am ales Clujul pentru sprijinul pe care autoriatile locale l-au aratat in demararea acestei investitii.

Un amanunt important care ne-a facut sa ne gandim la Cluj a fost si infrastuctura extrem de bine dezvoltata si forta de munca extrem de calificata de care judetul dumneavostra dispune”, a incheiat Delmer. Florin Ciorca, directorul de dezvoltare al Polus Center Cluj, a tinut sa sublinieze potentialul urias al judetului Cluj.

“Judetul Cluj are peste 700.000 de locuitori, iar in municipiul Cluj-Napoca densitatea medie a populatiei este de 105 locuitori/mp. In Cluj-Napoca studiaza peste 70.000 de studenti in cele sapte universitati, ceea ce face ca orasul sa dispuna de o fota de munca extrem de calificata.

Clujul sta foarte bine si la capitolul economic, numeroasele investitii demarate in zona si sprijinul de care autoritatile locale dau dovada, facand din Cluj un judet foarte atractiv pentru investitori. De asemenea, nu trebuie uitata nici infrastructura moderna de care dispune judetul Cluj.

Toate acestea fac din Cluj-Napoca cel mai important oras din tara dupa Bucuresti”, a mai declarat Ciorca.

Polus Center Cluj face parte din compania multinationala TriGranit Development Corporation. TriGranit este unul dintre liderii de pe piata de investitii din Uniunea Europeana. Are un portofoliu operational de un miliard de euro, avand finalizate sau in curs de finalizare o serie de proiecte de investitii in toata Europa.

Printre realizarile firmei TriGranit se numara cladiri de birouri de clasa A, centre urbane si suburbane de retail, hoteluri de lux, proiecte rezidentiale si obiective culturale realizate in parteneriat public-privat, toate fiind investitii de sute de milioane de euro. TriGranit mai are in portofoliu o investitie de un miliard euro in Bucuresti, Esplanada City Center.