La jumatate de an de la izbucnirea conflictului, situatia legata de realizarea prelungirii Bulevardului Muncii pana la Apahida pare ca, in sfarsit, se va debloca. “Am castigat, asa cum era firesc. Era clar ca am decis corect. Comisia a analizat atunci toate ofertele si era evident ca nu se respectau termenii caietului de sarcini.

Acum vom reface licitatia in aceiasi termeni, cu acelasi caiet de sarcini si aceeasi comisie de licitatie, pentru ca sa nu fie nici un fel de discutii”, a declarat directorul tehnic al Primariei, Sorin Apostu. Potrivit acestuia, se incearca parcurgerea rapida a procedurilor, pentru a se recupera intarzierea cauzata de procesul care a durat aproape sase luni.

Patronul Pa&Co, Costel Casuneanu, nu era in tara la luarea deciziei, fapt pentru care a aflat de la ZIUA de Cluj despre sentinta si s-a aratat surprins de aceasta.

Pa&Co participa din nou

“Daca indeplinim conditiile, venim si la reluare. Sunt plecat din tara si nu am vorbit cu avocatul. Nu imi dati o veste foarte buna, nu ma asteptam sa pierdem. Sigur ca vom face recurs”, a declarat Casuneanu. Acesta a precizat si ca intentioneaza sa participe din nou la licitatie, daca decizia instantei va ramane definitiva.

“Daca se organizeaza exact in aceleasi conditii, iar va fi restrictiv. Adica iar vor putea participa doar cei care au statie de beton in apropiere. Vom vedea cum ne vom pregati si, daca vom putea indeplini toate conditiile din caietul de sarcini, ne vom prezenta la licitatie”, a mai spus Casuneanu. Licitatia initiala a avut loc in 18 ianuarie.

Cele patru firme participante au depus urmatoarele oferte: Ben&Ben - 2748.004 lei, Pa&Co - 2937.255 lei, Nord Conforest - 47.118.834 lei si ARL - 41.38767 de lei.

In luna februarie, comisia de licitatie, condusa de viceprimarul Boros Janos, a decis ca nici una din cele patru oferte pentru varianta ocolitoare nord-est nu respecta, integral, cerintele caietului de sarcini si ca licitatia se va relua. Decizia a fost contestata in instanta de Pa&Co.

Centura ocolitoare va fi realizata in comun cu Consiliul Judetean, lucrarile urmand sa fie finantate, in mod egal, de la bugetul local si cel judetean. Soseaua care trebuie realizata intre Bulevardul Muncii si Apahida masoara 15 kilometri.