O furtuna puternica a facut vineri seara pagube insemnate in peste 40 de localitati din Maramures. Ploile torentiale au inceput in jurul orei 18.00, iar in decurs de patru ore au facut ravagii in intreg judetul. Practic, judetul a fost afectat de la nord la sud.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Maramures a precizat ca mai multe case au fost inundate, dar ca nu exista informatii despre persoane disparute ori victime. Comandamentele de aparare sunt in alerta pentru ca exista avertizari meteo pana luni.

Comuna Stramtura este lovita a doua oara in decurs de doua saptamani. De aceasta data situatia este mult mai grava, cele mai afectate fiind satele Glod si Slatioara, care au ramas fara curent electric dupa ce un stalp de inalta tensiune a fost doborat de ape.

Glodul a ramas izolat dupa ce drumul de acces s-a rupt, iar de la podul Slatioarei se poate circula pe o singura banda si numai cu masini mici. Zona este extrem de periculoasa pentru ca apa a sapat sub asfalt, iar carosabilul poate sa cedeze in orice moment.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro