Peste 1.200 de oameni din satele Slatioara si Glod sunt izolati si la aceasta ora dupa puternica viitura care a avut loc vineri seara in zona. Drumul judetean care face legatura intre centrul comunei Stramtura si aceste localitati a fost distrus de ape pe portiuni de zeci de metri.

In cele doua sate se putea ajunge sambata dimineata doar pe jos. Electricitatea este intrerupta inca de vineri seara dupa ce paraul Slatioara, umflat de ploile torentiale, a smuls stalpii de inalta tensiune si i-a tarat la vale.

Localnicii din Slatioara si Glod s-au refugiat vineri seara pe dealuri. Cand au vazut ca s-a dezlantuit furtuna, oamenii si-au scos animalele din grajduri si s-au refugiat pe culmi rugandu-se sa treaca potopul. ”N-am durmit toata noaptea”, a spus cu lacrimi in ochi o femeie a carei casa se afla in apropiere de malul paraului.

Oamenii sunt socati si spun ca de peste 50 de ani nu au mai vazut o asemenea viitura. Comuna Stramtura, de care apartin satele Glod si Slatioara, a fost afectata de inundatii si in urma cu doua saptamani, insa de aceasta data prapadul a fost mai mare.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro