Dupa mai multe zile si nopti in care au stat sa-si pazeasca pamanturile, proprietarii terenurilor de langa societatea turdeana Rigips au ajuns, saptamana aceasta, la sedinta Consiliului Local, pentru a solicita sistarea lucrarilor.

Drumul de acces este, in prezent, in litigiu intre proprietari si firma Rigips Romania, dupa ce Primaria Turda a emis, in 7 noiembrie 2005, autorizatia de construire nr. 295. In baza acestei autorizatii, societatea a inceput lucrarile de constructie, insa acestea au fost intrerupte o lunga perioada de timp, din cauza impotrivirii proprietarilor.

Numeroasele diligente facute de acestia la administratia locala s-au dovedit inutile, intrucat institutia turdeana nu mai era in masura sa intervina in acest caz. "Decizia a fost luata de un grup de oameni, si nu de unul singur. Acum nu putem decat sa asteptam ca justitia sa dea o sentinta clara in favoarea uneia dintre parti", a incercat sa calmeze spiritele primarul Tudor Stefanie.

Acesta le-a atras atentia proprietarilor ca sunt singurii care nu au semnat protocolul potrivit caruia fiecare parte semnatara, Primaria, Rigips si proprietarii, trebuia sa plateasca un expert care sa faca masuratorile terenurilor si sa stabileasca daca fabrica are dreptul de a construi drumul de acces pe terenul concesionat de la Primarie.

"Imi pare rau sa recunosc, dar in Turda nu mai exista autoritate. Am crezut ca cei pe care i-am trimis in Consiliul Local ne vor reprezenta interesele", a declarat unul din proprietarii prezenti in sala de sedinte.

In incercarea de mediere a conflictului, primarul Tudor Stefanie a promis ca va cere conducerii Rigips o intalnire, prin care sa determine societatea sa opreasca lucrarile, pana la pronuntarea unei sentinte judecatoresti.

La finalul sedintei de consiliu, reprezentantii Rigips au depus o interpelare, la care au atasat un dosar care contine extrasele de carte funciara, pe baza carora s-a atribuit terenul pentru drumul de acces, un proces verbal de predare-primire a amplasamentului intre Consiliul Local Turda si Rigips Romania si o decizie civila eliberata de Tribunalul Cluj, prin care se respinge cererea formulata de proprietari pentru sistarea lucrarilor. Interpelarea, insa, nu a fost luata in discutie, din cauza consilierului PRM, Doru Anca, sustinator al proprietarilor, care a tulburat sedinta in mod repetat, pana cand aceasta a fost suspendata.