Ea i-a dat viata, ea l-a omorat. Este, pe scurt, povestea unei femei care si-a revazut dupa ani de zile copilul in varsta de 13 ani si l-a omorat pentru ca… nu stia sa citeasca. La savarsirea oribilei crime a contribuit, ca sa zicem asa, si indiferenta vecinilor, care nu au intervenit, desi din apartament razbateau urletele copilului ucis de mama cu un facalet.

Cutremuratoarea crima, in fata careia au ramas muti pana si oamenii legii, care au vazut multe intr-o asemenea profesie, a avut loc duminica seara. Adriana Cosma are 30 de ani. Divortata de ani buni, ea a cutreierat strainatatea in lung si in lat si s-a prostituat cat a putut. Sotul sau, Constantin Sparcaci, se stabilise in Negru Voda. La divort, copilul lor, Daniel, fusese incredintat tatalui.

Nici Constantin nu s-a agitat insa prea tare sa poarte de grija micutului, asa ca acesta a ajuns sa cerseasca prin Medgidia. Intoarsa in tara dupa o perioada lunga de hoinareala, Adriana Cosma si-a gasit copilul pe strazi. Si-a adus aminte ca este mama si l-a luat la ea, desi, dupa parerea oamenilor legii, mai bine l-ar fi lasat in strada.

Pentru ca, la aceasta ora, copilul, desi fara adapost deasupra capului, ar mai fi trait. Mama cu chip de monstru si-a amintit insa ca trebuie sa se preocupe de educatia lui. L-a intrebat cate clase a facut si s-a suparat tare cand a auzit ca fiul ei (din vina cui?!) nu prea ajunsese pe la scoala.

I-a pus un abecedar in fata si a facut un criza de nervi vazand ca Daniel nici macar nu cunoaste toate literele. Decisa sa-l educe si sa-l invete carte, a luat un facalet si l-a batut. Indelung, pana l-a omorat. Politistii din Medgidia si specialistii din cadrul Seviciului Judiciar afirma ca loviturile au fost atat de crunte si date cu atata forta, incat din facalet ramasesera doar aschii.

Singura grija a Adrianei a fost cui ii ramane casa

Ca si cand nu ar fi fost de ajuns, l-a luat si l-a izbit de toate lucrurile pe care le-a intalnit in cale. Desi din apartamentul de pe Strada Mihai Bravu nr. 2, Bl. 29, razbateau urletele copilului pe cale sa moara, nici un vecin nu a intervenit. Dupa cateva zeci de minute, cand accesul de furie i-a trecut, femeia s-a potolit si a observat ca baiatul nu mai sufla.

A chemat salvarea, dar era prea tarziu. Daniel murise, ucis de cea care ii daduse viata si care ar fi trebuit sa-l protejeze. Necropsia efectuata ieri concluzioneaza: „Moartea a fost violenta, fiind cauzata de socul traumatic si hemoragic, urmarea unui politraumatism pe cap, trunchi si membre.

Leziunile traumatice ar fi putut fi produse cu un corp dur alungit (facaletul) si de lovirea de corpuri dure si au legatura de cauzalitate cu moartea”. Cu alte cuvinte, copilul a fost batut din talpi pana in crestet si a murit din cauza loviturilor primite. Ieri, Adriana Cosma a fost prezentata Parchetului cu propunere de arestare si audiata timp de mai multe ore.

Pe tot timpul interogatoriului a fost insa extrem de senina. Nici o lacrima, nici un regret, nici o remuscare. „Acum trebuie sa il ingrop si sa trec casa pe numele sora-mii, pentru ca o sa intru in puscarie”, aceasta era singura ei grija. Adriana Cosma urmeaza a fi supusa unei expertize psihiatrice, care sa stabileasca daca a avut sau nu discernamant.

De altfel, probabil ca pe aceasta se va baza si apararea ei in procesul penal. Potrivit anchetatorilor, „mama” copilului ucis va fi acuzata de omor calificat si risca pana la 25 de ani de inchisoare.