Alerta mare pe culoarele Consiliului Judetean. In sedinta de Guvern din 24 mai a.c a fost aprobat Proiectul initiat de C.J. in legatura cu asigurarea finantarii asigurarii spatiilor si dotarilor pentru P.C.T Sighet. Hotararea poarta nr. 766 si a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 528/19 iunie 2006.

Suma alocata este de 1.700.000 lei RON. Aflam din surse demne de incredere ca acest pas a fost precedat de un „bombardament" ce a avut in prim plan corespondenta promovata de MAE. Aflati in criza de imagine, politicienii nostri se dau peste cap ca Podul istoric sa fie dat in exploatare, cel tarziu in luna octombrie a.c.

Se spune ca Mihai Razvan Ungureanu, dar mai ales presedintele sunt interesati sa participe, evident, cu omologii ucraineni, la aceasta taiere de… mot. Greul cade acum pe administratia sigheteana, beneficiara alocatiilor bugetare.

Ce n-am reusit sa aflam este faptul ca nici pana la aceasta ora nu stim care este soarta denuntului penal promovat la DNA de MAE in legatura cu deturnarea unor bani publici despre care dadea pe "goarna" Mihai Razvan Ungureanu pe un aeroport din Kiev?

Oricum, oamenii lui Pop Nelu - ma refer la corpul de control, si-au pierdut vremea prin Maramures. Nu au fost crezuti nici mai sus, ceea ce a condus la reverificarea acelor concluzii si de catre Corpul de Control al MAI. Pierdere de vreme sau incercarea construirii unui esafodaj „diplomatic" care sa justifice intarzierea lucrarilor de finalizare a Punctului de frontiera?

Vom vedea… Pana atunci sa ne facem pasapoarte, dar mai ales rost de vize ucrainene pentru a putea circula liberi in acest spatiu transfrontalier!