Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj (OJPC) a efectuat in luna iunie aproapec 500 de controale, aplicand amenzi contraventionale in valoare de 702 milioane lei.

In urma controalelor OPC din luna iunie, au fost scoase temporar din vanzare produse in valoare de 75.251,9 milioane lei si au fost retrase produse de 937 milioane lei, reprezentand alimente alterate sau cu valabilitate depasita sau produse second-hand interzise, considerate periculoase.

La OJPC Cluj au fost inregistrate 180 reclamatii si sesizari, dintre care doar 40 au fost neintemeiate. Valoarea produselor inlocuite, contravaloarea achitata sau valoarea reparatiilor efectuate se ridica la circa 900 milioane lei. A fost de asemenea dispusa oprirea temporara a activitatii a 29 de agenti economici.

In perioada 26 iunie-3 iulie au fost verificate zece cofetarii si laboratoare de cofetarie din Cluj-Napoca, unde s-au constatat o serie de nereguli legate de folosirea a unor materii prime cu valabilitatea depasita sau inadecvate, precum si de lipsa elementelor de identificare a lotului (data fabricatiei). Controalele s-au soldat cu sapte amenzi contraventionale in valoare de 60 milioane lei.

Tot in aceasta perioada, au avut loc controale referitoare la intretinerea ascensoarelor, soldate cu cinci sanctiuni contraventionale, precum si a strandurilor din municipiu. S-a urmarit in aceste cazuri legalitatea functionarii, mentinerea calitatii apei, afisarea la loc vizibil a masurilor de igiena necesare, precum si dotarea bazinelor si a strandurilor.

In urma verificarilor intreprinse, la nici unul din strandurile active nu au fost semnalate neconformitati, ne-a declarat directorul OPC Cluj, Mircea Avram.