In cursul zilei de miercuri, 5 iulie, in judetul Alba s-a produs un adevarat dezastru ecologic. Conform declaratiilor presedintelui Asociatiei Pescarilor Sportivi Alba (APS) pe o distanta de aproximativ 40 km pe raul Aries, respectiv de la Mihoiesti pana la Baia de Aries resursele acvatice vii au fost rase de pe fata pamantului.

Incidentul s-a produs ca urmare a deschiderii barajului de la Mihoiesti, in jurul orei 14.00, se pare pe motivul efectuarii de lucrari de intretinere. Odata cu apa au pornit la vale atat gramezile de gunoaie cat si malul. Datorita namolului, tone de peste si alte vietati acvatice au murit sufocate.

APS Alba nu a fost informata anterior in legatura cu deschiderea barajului, conducerea institutiei afland acest lucru in jurul orei 17.00, cand dezastrul era deja produs. Ulterior Asociatia a anuntat Garda de Mediu, Compania de Administrare a Fondului Piscicol - Filiala Cluj si Jandarmeria.

Pentru constatare la fata locului s-a deplasat o echipa formata din reprezentanti ai APS Alba si jandarmi. Acestia au ramas stupefiati la vederea a ceea ce a ramas in urma catastrofei ecologice: intreaga populatie piscicola zacea "cu burta la soare".

Au fost recoltate o serie de probe biologice ce au ajuns la Directia Sanitar Veterinara Alba unde persoane specializate vor stabili cauza exacta a mortii in masa a pestilor. De pe urma incidentului vor avea de suferit si pescarii care o bucata buna de vreme nu vor mai avea ce pescui din Aries.

Organele abilitate urmeaza sa estimeze valoare pagubei si sa stabileasca un plan de masuri in vederea repopularii raului afectat.