Tentativele unor liberali de a destabiliza partidul-mama se lovesc deocamdata de dispretul suzeran al liderilor PNL. Nu se poate sti cat va mai dura aceasta lupta de guerilla si cine va castiga sau va pierde din aceste scandaluri continue, cert e ca oamenii care canta, se pare, pe tonurile imnului de la Cotroceni devin din ce in ce mai putin dezirabili.

Senatorul liberal de Constanta si vicepresedintele PNL Puiu Hasotti i-a „executat” scurt pe dizidenti, numindu-i simplu „carcotasi” si „vasali”. Acelasi senator a comentat si prestatia lui Mircea Geoana, cel care isi anunta ieri disponibilitatea de a deveni primul ministru al Romaniei.

Ridicolul declaratiilor nefericitului presedinte al PSD a fost sintetizat de Hasotti ca facand parte dintr-o strategie de genul „Mirceo, fa-te ca muncesti!”, pe care „Prostanacul” lui Iliescu o danseaza in fata greilor pesedisti pentru a le demonstra ca este in stare de ceva.

„Superoferta” avansata de Geoana, prin care i-a cerut practic mana lui Traian Basescu, oferindu-i acestuia o alternativa la premierul liberal, a fost caracterizata de Hasotti ca fiind „o evidenta lipsa de inspiratie politica”. „Iar asta nu este de azi-ieri, ci de foarte mult timp.

Geoana stie ca este in impas, dar se gandeste ca foarte multi pesedisti care au probleme cu justitia s-ar bucura sa se stie ca ar reveni la guvernare”, a continuat senatorul constantean. „Este o mare aflare in treaba, nici el nu crede ca se poate asa ceva”, ne-a mai spus Hasotti, care nu crede totusi ca Basescu ar fi interesat de oferta „geoaniana”.

„Nu cred ca Basescu ar fi interesat de propunerea lui Geoana, desi constat cu regret ca presedintele a renuntat la lupta cu PSD”, a incheiat abatut senatorul discutia despre social-democrati. Revenind la subiectele mai fierbinti ale zilei, Puiu Hasotti s-a aratat, ca de obicei, extrem de caustic la adresa nucleului entropic al PNL.

Aproape plictisit sa aduca din nou in discutie aceleasi personaje care de cateva saptamani au mentinut partidul liberal intr-o tensiune perpetua, vicepresedintele PNL a facut pe loc portretele tuturor contestatarilor ordinii actuale de drept din partid. „Sunt 4- 5 carcotasi in partid, vasalii lui Traian Basescu si ai PD-ului”, a inceput Hasotti, dupa care i-a luat pe fiecare in parte.

„Valeriu Stoica este un frustrat”

"Valeriu Stoica este un frustrat, noroc ca nu a nominalizat-o si pe Raluca Turcan la presedintia PNL, a demonstrat ca doi neuroni tot mai are. Stolojan este angajatul lui Basescu, iar Turcan a fost secretara lui Stolojan.

Cristian Boureanu amesteca familia cu partidul, iar Musca, pardon, doamna Musca zboara deasupra tuturor incercand sa faca zgomot”, ne-a schitat Hasotti viziunea personala asupra celor care tulbura apele PNL. Dincolo de opinia liderului PNL raman de amintit sanctiunile luate ieri in cadrul Delegatiei Permanente a partidului.

Astfel, ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Razvan Ungureanu au fost sanctionati cu avertisment public pentru votul lor din CSAT, la fel ca si Mona Musca si Mircea Cinteza, pentru scrisoare anti-Tariceanu emisa acum cateva zile. Crisitan Boureanu, semnatar al aceluiasi ravas, a fost sanctionat cu un ultim avertisment, ulterioara abatere ducand automat la excluderea lui Boureanu din PNL.

Tot in sedinta de ieri, liberalii au hotarat declansarea unei campanii nationale pentru strangerea de semnaturi in favoarea retragerii trupelor romanesti din Irak. Conform rezolutiei adoptate de PNL, strangerea de semnaturi se va desfasura concomitent cu o dezbatere publica pe aceasta tema.