13.000 de pasari au murit zilele trecute in cadrul fermei Flavoia si alte 3.000 la ferma societatii salajene Agro Industry. Anuntul vine la nici doua luni de cand la una din halele de crestere a pasarilor din cadrul societatii Flavoia au murit peste 15.000 de pasari. Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, dr.

Mircea Martin, a declarat ieri ca decesul pasarilor a survenit din cauza unei boli numita bursita infectioasa. Aceasta boala nu se transmite la om, dar provoaca mortalitate in randul efectivelor de pasari si pagube mari in cadrul fermelor. Mircea Martin a adaugat ca au fost luate deja masuri pentru eradicare bolii prin vaccinarea tuturor pasarilor din cele doua ferme. Dr.

Martin a mai afirmat ca starea de sanatate a pasarilor din fermele cu pricina este atent supravegheata in aceasta perioada, pentru evitarea aparitei de noi astfel de cazuri de imbolnavire. „Fermele sunt monitorizate, pasarile au fost vaccinate. Aceasta boala nu este atat de periculoasa ca pseudopesta aviara sau alte boli”, a incheiat Martin.