Dupa un an si patru luni de lucrari, ieri a fost inaugurat in prezenta primarului Emil Boc un imobil de locuinte, finantat exclusiv de catre Primaria Cluj.

Municipalitatea clujeana a inaugurat ieri blocul de locuinte de pe Calea Floresti numarul 62, un proiect in valoare de 69,6 miliarde lei vechi, finantat in intregime de Primaria Cluj-Napoca.

Lucrarile de constructie au durat un an si patru luni, fiind incheiate cu zece luni inainte de termen. Imobilul pe zece nivele contine 54 de apartamente din care zece sunt cu o camera, in suprafata utila de 40 mp, confort sporit, iar restul de 44 sunt cu doua camere, in suprafata utila de 55,5 mp, confort I.

Toate cele 54 de apartamente sunt contorizate individual si beneficiaza de finisaje moderne. Blocul dispune de centrala termica proprie si lift de ultima generatie.

Apartamentele vor fi date in folosinta din luna septembrie, cand se spera ca si blocul ANL alaturat va fi terminat. Primarul Emil Boc, prezent la inaugurare, a declarat ca pot beneficia de aceste apartamente persoanele evacuate in urma retrocedarilor, tinerii doctoranzi sau profesori ai universitatilor din Cluj-Napoca precum si persoanele care constituie prioritati pentru Primarie.

Chiria lunara pentru un apartament cu o camera va fi in jur de 30 RON, iar pentru doua camere - 50 RON, in conditiile in care media cheltuielior de bloc pe o luna pe timp de iarna este estimata la 200 RON.

“Stiu ca este doar o picatura intr-un pahar cu apa” a continuat Emil Boc, referindu-se la faptul ca noul imobil nu poate acoperi necesarul de cereri de locuinte la nivel municipal, insa “avem proiecte de viitor” ne-a reasigurat edilul, amintind proiectele Oser si Tineretului.