Daca doctoranda Udrea va fi numita in locul lui Radu Timofte, doctorandul Claudiu Olah va prelua functia de sef al Inspectoratului de Lupta Antiterorista, in prezent condus de un general din generatia ceausista.

Claudiu Olah, desi nu este o muza blonda ca Elena Udrea, are o relatie la fel de buna cu generalul de tancuri Mircea Muresan, rectorul Universitatii Nationale de Aparare din Bucuresti. Claudiu Olah este specialist III in Biroul de Politie Rurala din cadrul Politiei municipiului Dej.

Claudiu Olah, politist la Dej, este unul din doctoranzii prestigioasei Universitati Nationale de Aparare din Bucuresti. Ofiter de armata, Olah a ajuns la Inspectoratul de Jandarmi Cluj dupa desfiintarea Unitatii Speciale de Radiolocatii si Bruiaj din satul Dambu Mare, comuna Mica, judetul Cluj. Mai apoi a fost transferat la Politia Dej.

Imediat dupa mutarea la Dej, printr-un ordin special a fost promovat sa urmeze cursurile Universitatii Nationale de Aparare Carol I, Facultatea de Arme Intrunite. La absolvirea cursurilor Claudiu Olah s-a inscris la doctorat.

La propunerea rectorului Mircea Muresan, deosebit de aglomerat profesional cu doctoratul blondei Elena Udrea, lucrarea lui Olah a fost transferata celuilalt membru al tandemului mineresc, generalul Anghel Andreescu.

Emil Constantinescu se plange si astazi ca a fost infrant de catre structurile fostei Securitati si Militii ceausiste care isi mentin influenta in toate organismele statale. Ca urmare, in 1997 a numit o serie de generali de armata la conducerea SPP, STS, SRI si MI.

Astfel, la SPP omul sau de incredere, generalul de cercetare de infanterie Nicu Anghel, fost comandant al Unitatii de Diversiune din Huedin, a capotat in actiunea ”igareta II. A urmat generalul Neculai Constantin Stoina care n-a mai apucat sa fie implicat in ”igareta III, intrucat Constantinescu a fost indepartat de popor de la putere.

La granicerii aflati sub cupola Internelor l-a numit la propunerea generalului de tancuri Mircea Muresan, pe atunci prim-adjunct al ministrului de Interne pe generalul de tancuri Nicolae Oprea (in prezent decedat), care a confundat punctele de control si trecere a frontierei (PCTF) si aratura de pe fasie cu turnurile din poligoanele tanchistilor, respectiv, aratura de sub senila.

Ministrul taranist Dudu Ionescu l-a numit pe tanchistul Mircea Muresan in functia de prim adjunct al MI si l-a “decorat” cu patru stele pe umar si una pe piept in urma bataliei cu minerii de la Costesti. In luptele grele cu minerii inarmati cu bate, tandemul Muresan-Andreescu (cel din urma numit de Constantinescu in fruntea Jandarmeriei) a fost de neclintit ca un zid.

Singurul general de armata ramas la MI din garda lui Constantinescu este fostul activist PCR din armata RSR, Ghita Burian, adus la Directia Generala de Informatii pe post de loctiitor.

Intre anii 2000-2004, Muresan a fost trimis la munca de jos ca prim loctiitor al sefului Statului Major General, iar Andreescu ca sef al Centrului de Instructie al Jandarmeriei. Cei doi vor fi din nou agreati dupa alegerile din 2004, cand democratii si-au amintit de ei de pe vremea taranistilor.

Traditia pare sa continue si sub conducerea lui Traian Basescu. Dupa cum aratam intr-o editie trecuta, ex-consilierul prezidential, democrata Elena Udrea se pregateste pentru doctoratul in Stiinte Militare.

“Blonda de la Cotroceni” , avocat de profesie, isi cladeste un curriculum vitae impresionant, dorind sa-si adauge la fisa un doctorat la cea mai prestigioasa unitate de invatamant militar din Romania.

Indrumatorul Elenei Udrea este generalul de patru stele Mircea Muresan, rectorul Universitatii Nationale de Aparare din Bucuresti, cunoscut pentru slalomul pe care l-a facut cu gratie in timpul mandatelor celor trei presedinti pe care i-a avut Romania dupa 1989.

Mentorul divei prezidentiale a fost onorat saptamana trecuta de liberalii din comuna Vad, judetul Cluj -locul sau de bastina - cu o diploma politica de cetatean de onoare.

Despre Mircea Muresan se cunoaste ca a dobandit dupa Revolutie o situatie de invidiat grevata pe un trecut discutabil, ramas inca neclarificat in dosarele Parchetului Militar, legat de distrugerea Bibliotecii Centrale Universitare si a altor obiective culturale din Capitala in cadrul vanatorii de teroristi declansata de oamenii Moscovei.

Dupa finalizarea studiilor militare, Elena Udrea ar putea fi propulsata intr-un post cheie in structurile de siguranta ale statului (SRI sau SIE).

Claudiu Olah, desi nu este o muza blonda, are o relatie la fel de buna cu generalul de tancuri Mircea Muresan, rectorul Universitatii Nationale de Aparare din Bucuresti. Claudiu Olah este specialist III in Biroul de Politie Rurala din cadrul Politiei municipiului Dej. Claudiu Olah, in varsta de 42 de ani, a urmat cursurile Liceului Militar din Alba-Iulia.

Specializat in radiolocatorism militar, antiaeriana si aviatie nenaviganti, Olah a cunoscut lumea buna din armata. Valurile vietii l-au purtat pana la Unitatea Speciala de Radiolocatii si Bruiaj din satul Dambu Mare, comuna Mica, judetul Cluj.

Dupa desfiintarea unitatii in urma cu trei ani, Olah nu s-a retras la vatra cu pensie fortata si bani de ordonanta asemenea majoritatii colegilor sai din armata.

In baza unor ordine speciale venite de la nivel inalt, se pare pe traseul Muresan-Andreescu, Olah, imbracat in uniforma de aviatie s-a prezentat la Inspectoratul de Jandarmi Cluj in urma unui transfer rar intalnit intre MApN si MAI.

Fiind dejean, generalii Mircea Muresan si Anghel Andreescu s-au gandit sa-l trimita acasa, drept care a urmat al doilea transfer-surpriza, de la Jandarmerie la Politia Dej.

Imediat dupa mutare, fara sa desfasoare o activitate deosebita in munca de politie, printr-un ordin special a fost promovat sa urmeze cursurile Universitatii Nationale de Aparare Carol I, Facultatea de Arme Intrunite.

Surse din anturajul ofiterului Olah ne-au facut cunoscuta ambitia deosebita a acestuia, demonstrata prin repetatele candidaturi pentru postul de sef de sectie la Politia municipiului Cluj-Napoca. Din pacate, studiile de ofiter de armata nu l-au ajutat prea mult pe Claudiu Olah in prinderea hotilor de pe sate pentru a fi agreat pe o functie de conducere in politie.

La absolvirea cursurilor Universitatii Nationale de Aparare al carei rector este nimeni altul decat generalul Mircea Muresan, Claudiu Olah s-a inscris la doctorat in cadrul aceleiasi institutii. La propunerea rectorului Mircea Muresan, deosebit de aglomerat profesional cu doctoratul blondei Elena Udrea, lucrarea lui Olah a fost transferata celuilalt membru al tandemului mineresc.

Spre deosebire de blonda Elena Udrea, Olah il are ca indrumator de doctorat pe generalul Anghel Andreescu, secretar de stat si seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica al MAI.

Sursele noastre sustin ca lui Claudiu Olah i se pregateste un loc inalt in structurile de siguranta si politie ale statului pe linie de antierorism.

Astfel, daca doctoranda Udrea va fi numita in locul lui Radu Timofte, doctorandul Claudiu Olah va prelua functia de sef al Inspectoratului de Lupta Antiterorista, in prezent condus de un general din generatia ceausista. Despre natura legaturilor profesionale, militare si familiale dintre dejenii Claudiu Olah si Mircea Muresan vom reveni cu aspecte inedite.