Lipsa unui strand public in care sibienii sa se poata racori pe vremea caniculara a ajuns subiect de interpelare in Parlament. Aceasta, dupa ce deputatul PSD Ioan Cindrea a decis sa aduca problema in atentia Guvernului.

Parlamentarul a cerut bani reprezentantilor Executivului pentru reparatiile necesare si pentru modernizarea si punerea in functiune a fostului strand public din municipiul Sibiu, aflat acum in administrarea nu se stie a cui. "Strandul se afla de mai bine de doi ani in stare avansata de degadare si a fost lasat in paragina de autoritatile locale si nationale ce l-au avut in subordine.

Sibienii sunt privati din acest motiv de unul dintre cele mai importante spatii de agrement pe timp de vara, iar cei responsbili nici nu sunt trasi la raspundere nici nu au luat vreo masura", a spus deputatul sibian.

Ioan Cindrea s-a declarat total surprins de lipsa de implicare a autoritatilor locale in aceasta problema, mai ales in conditiile in care nevoia unui strand este una dintre marile solicitari ale cetatenilor. "Nu cred ca poate fi atat de dificil de repus in functiune un loc de agrement ce a bucurat zeci de ani la rand sibienii.

A ajuns ca in ultimii doi ani sa stea vara cu lacatul pus la intrare", a adaugat Cindrea.

Sanctiuni OPC pentru bazinul "Olimpia"

Nici fosta baza olimpica de natatie si sarituri in apa "Olimpia" din Sibiu nu se afla intr-o situatie mai buna din punctul de vedere al autoritatilor de control.

Reprezentantii Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului au anuntat ca intentioneaza sa emita o decizie de inchidere temporara a acestui obiectiv, din cauza conditiilor de igiena necorespunzatoare la toaleta si la vestiare, a peretilor nezugraviti si a lipsei dotarilor necesare pentru clientela.

Inspectorii OJPC s-au declarat nemultumiti de lipsa avertismentelor referitoare la adancimea celor doua bazine, a sapunului lichid si prosoapelor pentru clienti, a gresiei sparte si a lipsei covoarelor de protectie la uscator.

Administratorii complexului "Olimpia" - reprezentantii Clubului Sportiv Municipal Sibiu - au fost solicitati sa remedieze toate deficientele constatate pentru a evita si alte sanctiuni mai drastice.