PSD se da de ceasul mortii sa isi stabileasca o strategie de reabilitare a partidului si mai ales sa-l depisteze pe viitorul candidat social-democrat pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Miron Mitrea, secretarul general al PSD, a lansat saptamana trecuta numele lui Ilie Sarbu ca si candidat pentru batalia prezidentiala, in timp ce despre Mircea Geoana a declarat ca acesta se gandeste mai degraba cat de bine i-ar sta la Palatul Victoria.

Probabil ca actualul presedinte PSD a luat in serios tandemul facut alaturi de Nastase in 2004 si ca nici nu ii displace cand lumea il confunda prin tara cu premierul Tariceanu.

Mitrea vrea cu PC si Gusa

Practic, in acest moment, la nivelul conducerii PSD se discuta pe marginea a doua strategii de reanimare a partidului, strategii care sa cuprinda si planurile electorale ale partidului.

Strategia propusa de ardelenii lui Rus - care doresc intarirea partidului si participarea pe cont propriu la alegeri - nu e acceptata de secretarul general Miron Mitrea, care considera ca PSD risca sa piarda alegerile daca va candida de unul singur. Mitrea are propria-i strategie: sa atraga sindicatele si alte formatiuni politice.

Secretarul PSD a facut si propuneri, primul pe lista fiind partidul lui Dan Voiculescu, formatiune cu care PSD a mai fost cuplat in trecut, dar care a tradat fara remuscari pentru putere. Pardon, interes national. In opinia lui Mitrea, un vector important al viitoarei strategii social-democrate ar trebui sa fie Ion Iliescu, dar si alte personaje politice din afara partidului.

Pe lista lui Mitrea se afla si Cozmin Gusa, pe care il vede in viitoarea lupta electorala alaturi de PSD. Geoana sau Tariceanu, tot aia e!