Concertul cantaretei latino-americane Shakira la Timisoara este o adevarata mana cereasca pentru hotelurile din orasul de pe Bega, mai ales ca in aceasta perioada a concediilor lumea prefera alte destinatii de vara. Directorii mai multor hoteluri din municipiu au declarat ca locurile sunt rezervate in proportie de peste 90 la suta pentru zilele din preajma concertului.

"Nu mai avem nici aer. Da pe dinafara! Sa dea Dumnezeu sa se mai organizeze spectacole din acestea la Timisoara", a declarat patronul hotelurilor "Reghina" si "Reghina Blue", Tavi Mares.

La randul sau, administratorul complexului "Continental", Danut Lupu, sustine ca toate camerele hotelului sunt ocupate, majoritatea de catre compania "Vodafone", unul din organizatorii evenimentului de luni, 17 iulie.

La o alta unitate hoteliera de patru stele din oras, "Excelsior", locurile sunt ocupate in proportie de suta la suta. "Initial, organizatorii au venit la mine pentru a inchiria tot hotelul pentru perioada concertului. Pe gratis. Am refuzat, bineinteles", a spus patroana hotelului, Mioara Simcelescu.

Locatie secreta, cu circuit inchis

Shakira va sosi la Timisoara insotita de prietenul ei, Antonio De La Rua, fiul fostului presedinte al Argentinei, si de alte aproximativ 80 de persoane. Pana acum se vehicula ideea ca va sta intr-o vila si nu la un hotel.

Bogdan Enache, director de comunicare la "E!magic Entertainmant", a declarat ca sunt luate in discutie doua locatii pentru gazduirea cantaretei, care va sta in orasul de pe Bega trei sau patru zile, fara sa se stie, deocamdata, ce program va avea, iar alegerea tine de securitate si capacitate.

Artista va fi cazata la un hotel foarte select, "La Rezidenza", de patru stele, situat langa Piata Balcescu. Surse din randul organizatorilor sustin ca Shakirei i-a placut faptul ca hotelul este izolat, ca are o gradina foarte mare, de 6.000 metri patrati, si ca are circuit inchis. Staff-ul cantaretei va fi cazat la alte trei hoteluri importante din oras.

Conform contractului incheiat intre cele doua parti, Shakira trebuie sa cante la Timisoara o ora si jumatate, insa vedeta pop acorda mereu bis-uri, asa ca fanii vor putea asculta celebrele melodii doua ore.

Shakira nu a avut pretentii cu privire la mancare, insa a cerut foarte multe fructe exotice, tacamuri de portelan, apa minerala si sucuri naturale.

Cantareata columbiana nu si-a manifestat, pana acum, interesul de a se intalni cu cineva anume, ci doar cu fanii.

Chitara electrica la care Shakira va canta la Timisoara, pe 17 iulie, este o bijuterie incrustata, la Barcelona, cu peste 1000 de cristale Swarovski, mici si roz.

Din punct de vedere tehnic, productia este dubla fata de cea de la concertul "Depeche Mode" din Bucuresti: mult mai multa lumina, sunet mai puternic, o explozie de efecte vizuale.

Special pentru fani, CFR Calatori va introduce in circulatie o pereche de trenuri pe relatia Bucuresti - Timisoara.

Trenul "Shakira" si va pleca in 17 iulie, ora 8.45, din Gara Bucuresti Nord, urmand sa ajunga la Timisoara la ora 17.19, pe traseul Bucuresti Nord - Videle - Rosiori - Caracal - Craiova - Filiasi - Strehaia - Turnu Severin - Orsova - Baile Herculane - Caransebes - Lugoj - Timisoara, iar pretul dus-intors va fi in jur de 80 RON.

Accesul pe stadionul "Dan Paltinisanu" din Timisoara se va face de la 16.00, urmand ca spectacolul sa inceapa in jurul orei 20.00.

Shakira va fi acompaniata de o trupa formata din sase instrumentisti, pe o scena de peste 15 metri inaltime, cu o suprafata de aproximativ 348 metri patrati. Trei ecrane-gigant vor fi amplasate pe stadion.