Sinistratii din cinci comune bistritene, printre care si Tarlisua, nu vor primi deocamdata banii pe care Consiliul Judetean a decis sa ii repartizeze comunitatilor afectate de inundatii. Motivul il constituie conflictele existente intre Prefectura si CJ.

Institutia Prefectului a cerut, marti, administratiei judetene sa revoce hotararea prin care a alocat 300.000 RON (3 miliarde lei vechi) celor cinci comune.

In cazul in care Consiliul Judetean va refuza sa faca acest lucru si isi va mentine decizia luata, institutia condusa de prefectul Szilagyi Ioan se va adresa din nou instantei de judecata, pentru ca aceasta sa dispuna, printr-o sentinta, anularea documentelor considerate a fi ilegale de catre juristii Prefecturii.

Prefectura - cu ochii pe activitatea CJ

Subprefectul Mica Oprea a declarat ca a fost declansata asa-numita "procedura prealabila de atacare in instanta de contencios-administrativ a Hotararii Consiliului Judetean de rectificare a bugetului pe anul 2006 in vederea alocarii unor sume comunelor Tarlisua, Spermezeu, Caianu Mic, Uriu si Zagra, toate afectate de inundatii, intrucat aceasta a fost adoptata in lipsa de cvorum".

La sedinta CJ in care s-a adoptat hotararea mentionata, din 26 iunie, au fost prezenti doar 15 din cei 31 de alesi pe care ii are institutia, dupa demisiile din functii a 12 membri PD si PNL si refuzul de a participa la sedinte a altor patru care ii sustin pe demisionari.

"Au fost discutii legate si atacarea de catre noi a hotararii prin care s-au impartit banii pentru salariile restante ale cadrelor didactice, dar si pentru continuarea unor lucrari la drumuri judetene. Din pacate, legea este clara in privinta cvorumului si nu putem trata diferentiat hotararile adoptate de CJ in ultima perioada.

Le-am atacat pe toate si, daca va mai adopta si altele in acelasi mod, vom fi obligati sa le atacam in continuare", a adaugat Mica Oprea.

CJ ar putea ajunge a treia oara in instanta

De cealalta parte, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Marinescu (PSD), a declarat ca institutia pe care o conduce nu isi va schimba decizia luata. In opinia sa, banii vor ajunge, mai devreme sau mai tarziu, la comunele afectate de viitura din 20 iunie. Sumele respective au fost repartizate pentru nevoile imediate ale sinistratilor si nu pentru lucrari de infrastructura.

In cazul in care CJ nu va revoca hotararea, se va ajunge pentru a treia oara in fata instantei de contencios-administrativ.