Fostul adjunct al Inspectoratului de Politie al judetului Bihor, comisa-rul Florian Teuca, a iesit "basma curata" dupa ce i-a fost controlata averea. Suspiciunile care planau asupra lui nu s-au confirmat, potrivit spuselor sefului institutiei, comisarul Liviu Popa.

La instalarea in functie a lui Popa, acesta promitea ca angajatii care au averi asupra carora planeaza suspiciunea ca au fost obtinute ilicit vor fi controlati. El declara atunci ca din salariul de politist este imposibil sa faci avere si vile de lux.

Printre principalii suspecti s-a numarat si fostul adjunct al IPJ, Florian Teuca. Ceea ce a atras atentia in cazul lui a fost vila de langa Postul de Politie din Baile Felix, despre care se spunea ca ii apartine.

Acum, la mai bine de un an de la instalarea in functie a comisarului Popa, acesta a spus ca averea lui Florian Teuca a fost controlata, insa politistul a fost in masura sa isi justifice fiecare banut.

"Altceva nu mai vreau sa comentez pe marginea acestui subiect", a adaugat seful IPJ Bihor. Numai ca surse din cadrul Curtii de Apel Oradea sustin ca nu Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul institutiei a facut verificarile, asa cum era normal.

Reprezentantii IPJ nu au putut nici ei sa spuna cine s-a ocupat de acest aspect si cine a ajuns la concluzia ca Teuca si-a dobandit averea pe cai legale.

In ceea ce ii priveste pe restul politistilor suspectati ca au strans averi in mod ilicit, acestia au reusit sa scape ca prin urechile acului. Potrivit comisarului Liviu Popa, ei fie s-au pensionat din diferite motive, fie s-au transferat la alte structuri si au scapat, astfel, de control.

Comisarul Florian Teuca a fost destituit din functia de adjunct al Politiei judetene ca urmare a unui control al Ministerului Administratiei si Internelor. La scurt timp, acesta s-a pensionat.