Prodvinalco urma sa aiba exclusivitate in distribuirea bauturilor alcoolice si spirtoase in parcul de distractii. Prodvinalco urma sa aiba exclusivitate in distribuirea bauturilor alcoolice si spirtoase in parcul de distractii.

De altfel, pentru a veni pe piata cu un produs nou pentru proiectatul parc de agrement, Prodvinalco a lansat un sortiment special de votca. Valoarea contractului a fost de 200.000 de lei, suma pentru care Prodvinalco a achizitionat 19* 650 de actiuni la Fondul de Dezvoltare Turistica Sighisoara (FDTS), societate care trebuie sa se ocupe de administrarea acestuia.

"Vom lua o decizie, vom face o cerere de recuperare a sumei, probabil vom rezilia contractul si incercam sa ne recuperam banii", a declarat Todea. "Deocamdata, asteptam sa vedem ce se intampla cu parcul". La ultima Adunare Generala a Actionarilor, Prodvinalco nu s-a prezentat. "Vor face o alta adunare generala curand, mergem atunci", a explicat directorul companiei clujene.

Principalul subiect de pe ordinea de zi a AGA va fi iesirea din criza in care se afla parcul, sustin surse oficiale.

Exclusivitati pentru bere si racoritoare

Astfel de contracte de exclusivitate au incheiat si companiile Brau Union-Heineken, pentru bere, si Coca-Cola HBC Romania, pentru bauturi racoritoare. Surse oficiale au declarat ca si Brau Union urmareste rezilierea contractului cu FDTS.

Purtatorul de cuvant al Brau, Iozefina Frolu, si directorul departamentului juridic al Brau Union, Flavius Campean, au evitat sa emita comentarii privind contractul respectiv. "Declaratii publice face doar presedintele companiei, iar dansul este in intalniri", a declarat Ana-Maria Muresan, asistent relatii publice Brau Union.

Proiectul "Dracula Park" ar fi reprezentat o investitie de 31 de milioane de dolari, din care mai putin de jumatate ar fi fost asigurata de FDTS.

Alti bani urmau sa fie adusi de Consiliul Local Sighisoara, Consiliul Judetean Mures, Ministerul Lucrarilor Publice, Ministerul Turismului si Ministerul Industriei si Resurselor. Un aport de 14 milioane de dolari era asteptat din sectorul privat. Proiectul a fost mutat de la Sighisoara la Snagov, ca urmare a protestelor organizatiilor non-guvernamentale ecologiste.

O data cu mutarea, ministerul a infiintat o alta firma coordonatoare, Parcul Turistic si de Agrement Brasov. Contractul dintre FDTS si Regia Autonoma Administrarea Protocolului de Stat a fost reziliat in februarie 2006. Intre timp, cele trei contracte de exclusivitate raman in asteptare.

Documente ale Directiei pentru Zone Asistate si Ajutor de Stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor arata ca, in ceea ce priveste "Dracula Park", anularea titlului de parc industrial, asa cum a fost el considerat ulterior, a fost deja solicitata prin adresa 2120/MNT/20 martie.