CJ Alba si reprezentantii a 12 consilii locale din judetul Alba prinse in traseul proiectului "Drumul Vinului" au semnat ieri actul constitutiv al Asociatiei "Tara Vinului".

Aceasta urmareste doua obiective principale: dezvoltarea rurala a localitatilor implicate si promovarea turistica a acestora.

"In conditiile in care turismul reprezinta o reala alternativa economica pentru judetul Alba, asociatia amintita isi propune promovarea intereselor comune ale colectivitatilor din zonele strabatute de «Drumul Vinului»", a precizat presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Potrivit coordonatorului de proiect, vicepresedintele CJ Alba Florin Marginean, veniturile asociatiei vor proveni din cotizatiile membrilor, dobanzi, donatii, resurse de la bugetul de stat, de la cele locale, imprumuturi.

Pe langa CJ Alba, din asociatie mai fac parte consiliile locale Aiud, Blaj, Calnic, Cricau, Ighiu, Jidvei, Sancel, Sona, Valea Lunga, Garbova, Cetatea de Balta si Craciunelu de Jos.

La solicitarea reprezentantilor Primariei Sebes intre membrii fondatori a fost inclus si CL Sebes. Urmeaza ca asociatia nou infiintata sa primeasca un logo specific dupa care sa poata fi identificata.