Cei trei membri ai formatiei "Ca$$a Loco", Leonard Muha, Cosmin Tudoran si Bogdan Muresan, toti din Bistrita, au declarat razboi actualei conduceri a Primariei, pe care o acuza ca risipeste aproape 2 miliarde lei vechi pe "Zilele Orasului", in conditiile in care acesta are multe probleme nerezolvate cum ar fi gropile din asfalt, mizeria si casele din centrul istoric.

Conform unui comunicat remis joi, cei trei se dezic de manifestarile ce vor incepe vineri si la care, din nou, trupa nu a fost invitata.

"A mai trecut un an si tot nu am fost invitati la "Zilele Bistritei". Nu am fost intrebati nici de sanatate si nici cat ar costa un recital in cadrul acestor manifestari. Insa nu e nimic. Noi suntem bine, sanatosi, avem evenimente in Reghin sau Beclean, Timisoara sau Arad, Piatra Neamt sau Targoviste, insa acasa nu.

Ba sa nu mintim, am fost invitati de persoane sau societati private, dar Consiliul Local nu ne baga in seama", se arata in comunicat.

Componentii formatiei sustin ca nu au nimic impotriva interpretilor invitati, printre care Anna Lesko si Pepe, dar totodata, considera ca Bistrita nu are nici un motiv sa sarbatoreasca trei zile in strada.

"Si aici ne referim exclusiv la miile de gropi din asa-zisul asfalt de pe strazile orasului nostru, la mormanele de gunoi din tot municipiul, la zecile de case din centru aflate in paragina etc. Avand aceste motive de exaltare, suntem de acord in totalitate sa dam 1.883.500.000 de lei pe "Zilele Bistritei".

Avem de unde, suntem jmecheri! Cat despre reprezentarea la nivel national a orasului prin astfel de actiuni sa fim seriosi, asta ar putea fi doar o gluma penibila!", se mai arata in comunicat.

"De altfel, tinand cont de cele mentionate anterior "Ca$$a Loco" nu vrea sa fie bagata in seama de aceste persoane care din greseala sau intamplator conduc orasul. Vrem doar ca oamenii din Bistrita, cetatenii acestui oras sa afle ca nu suntem doriti la "Zilele Bistritei". Ca nu suntem intrebati de sanatate, ca suntem ignorati de ani de zile.

In consecinta, o eventuala invitatie in urmatorii ani de mandat ai personajului de la primarie va fi ignorata fara discutie", mai este mentionat in comunicat.

Contactat in legatura cu acest subiect, purtatorul de cuvant al Primariei, Mihai Rusi, a declarat ca organizatorul principal al evenimentului a fost Casa Municipala de Cultura "George Cosbuc", care nu a contactat formatii, ci firme care sa asigure sonorizarea pe scena si luminile.

Societatea din Bacau, selectionata anul acesta, ii va aduce sa sustina concerte pe Anna Lesko, Haeven, "Zdob si Zdub", contra unei sume de peste 500 de milioane de lei vechi.