Presedintele Consiliului Judetean Alba Ion Dumitrel a anuntat ca intentioneaza, in premiera pentru tara noastra, sa retraga institutia pe care o conduce din Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) pe motiv ca aceasta Asociatie nu are o utilitate reala.

Pe langa faptul ca nici una dintre propunerile lansate de consiliile judetene din tara in scopul sprijinirii activitatii lor prin intermediul UNCJR nu au fost pana acum luate in seama de autoritatile centrale si deci nu si-au gasit nici o finalitate, fiecare institutie judeteana din Romania este nevoita sa plateasca o cotizatie anuala considerabila in contul Asociatiei, respectiv vreo 300 milioane lei vechi.

Ion Dumitrel spune ca nu aduce acuze conducerii UNCJR ci celor care nu iau in seama UNCJR-ul.

"Aceasta Asociatie nu aduce nici un profit Consiliului Judetean Alba, este inutila", a precizat presedintele Ion Dumitrel, potrivit caruia singurul avantaj pe care CJ Alba il are de pe urma Asociatiei este acela ca aceasta plateste salariul singurului angajat al Biroului Ansamblului Regiunilor Europene (ARE), birou ce functioneaza in cladirea administratiei judetene.

Presedintele CJ Alba spune insa ca prefera ca institutia pe care o conduce sa plateasca salariul angajatului Biroului ARE intrucat acesta nu depaseste nici pe departe 300 milioane lei vechi anual, si astfel ar putea face chiar economii.

De altfel, Dumitrel a evitat sa participe de la inceputul mandatului sau la adunarile si sedintele UNCJR pe care le considera pierdere de timp. Chiar in aceasta perioada se desfasoara la Constanta Adunarea Generala a Asociatiei unde CJ Alba este reprezentat de vicepresedintele Dan Coriolan Simedru.