Corneliu Vadim Tudor si-a tinut promisiunea facuta saptamana trecuta si a organizat ieri la hotelul Splendid din Eforie o conferinta de presa, la care au mai participat deputatul Gelil Eserghep si senatorul Dan Claudiu Tanasescu.

Timp de aproape doua ore, presedintele Partidului Romania Mare si vicepresedintele Senatului a vorbit despre politicieni si mafioti, tigani si „mari romani”, despre Orientul Mijlociu si litoralul romanesc.

Circumstantele iesirii sale publice sunt insa destul de controversate, in conditiile in care Vadim a refuzat sa mai vina la sedinta Consiliului Judetean si a declinat invitatia lui Nicusor Constantinescu de a se prezenta la o sindrofie programata pentru aseara la Cazino, organizata de presedintele CJC in onoarea vicepresedintelui Senatului.

Vadim a declarat ca intentiona sa vina la sedinta CJC doar pentru ca a fost invitat de vicepresedintele acestui for, Radu Comanici. A refuzat insa in ultimul moment, dupa ce a aflat ca urma sa fie prezent si Nicusor Constantinescu.

„Nu am onorat invitatia de a merge la CJC din cauza lui Nicusor Constantinescu si a altora ca el si nu am nici o retinere sa spun acest lucru”, a explicat Vadim.

„Nu am nici o placere sa-i strang mana lui Constantinescu”, a continuat liderul PRM, care a revenit mai tarziu asupra subiectului, facand referire la dineul pe care presedintele CJC il organizase in onoarea sa: „Stiu prea multe despre infractiunile savarsite de Nicusor Constantinescu si nu vreau sa girez cu prezenta mea.

Acest foarte rubicond Constantinescu se crede mai istet decat e, si nu prea e. Cand am auzit de dineul pregatit in cinstea mea, am preferat sa stau sa mananc seminte pe plaja”. La fel de taios a fost si la adresa primarului Mangaliei, Zamfir Iorgus, caruia nu i-a iertat „evadarea” din libraria in care tribunul si-a lansat ultimele carti.

Vadim s-a aratat intrigat de faptul ca Iorgus a zbughit-o din librarie chiar in momentul in care el incepuse sa vorbeasca in termeni nu tocmai elogiosi la adresa lui Mohammad Murad, intrebandu-se ce legaturi de afaceri pot exista intrei cei doi.

Patronul lantului de fast-food-uri Spring Time si al Perlei Majestic a fost practic „crucificat” de Vadim: „Mohammad Murad este un mafiot cum se nasc o data la 100 de ani. Inca zece ca astia si nu mai ramane nimic din tara asta, nu numai din litoral”.

„La hotelurile fratilor Micula din Neptun, bezna totala”

Liderul PRM a deplans, de altfel, starea litoralului romanesc: „Cand eram tanar, era arhiplin, cei mai saraci studenti si elevi puteau veni aici. Acum exista doar turismul de lux, dar ma intreb cat poti sa mananci si sa bei?! Nu tot intr-un pat ajungi?”. Vadim ne-a marturisit ca starea litoralului este foarte proasta, iar turismul se degradeaza pe an ce trece.

„Am trecut in noptile recente pe langa hotelurile din Neptun ale fratilor Micula. Bezna totala, mormantul faraonului. Au privatizat toate hotelurile spunand ca statul nu era un bun gospodar. Dar ce gospodari sunt acum fratii Micula si Mohammad Murad, care au luat jumatate de litoral si zeci de hectare de plaja?”, s-a intrebat Vadim.

„Ne intrebam de ce toti turistii se duc la turci si la bulgari; poate ca sunt mai buni gospodari ca noi, poate fura mai putin, cert este ca isi exploateaza in mod inteligent potentialul turistic. Noi o sa ajungem sa-i platim pe turisti sa mai vina la noi, ca sa mai avem notiunea de turist”, a completat vicepresedintele Senatului.

„Cate geamuri mai trebuie sa sparga Stolojan cu capul?”

„Arabizarea Romaniei incepe de pe litoral. Sunt prea multi arabi, prea multi tigani”, a concluzionat Vadim, care s-a aratat nemultumit de tot ce se intampla in jurul sau. „Sunt nemultumit de toate, dar in primul rand de mine insumi”, a marturisit liderul PRM, care a trecut apoi in revista intreaga clasa politica, intr-un stil mai degraba pamfletar decat acuzator.

Astfel, dupa ce a vorbit despre esecul unei aliante cu PSD, din cauza atitudinii duplicitare a acestui partid („nu mai semnam nici un protocol, ca nu avem cu cine; isi merita soarta”), Vadim l-a caracterizat pe Mircea Geoana ca fiind „corpul strain” din trupul social-democratilor, plantat acolo de Ambasada SUA.

De aceea, Geoana va fi detronat chiar zilele acestea, dupa cum a anuntat Vadim. Cat despre Ion Iliescu, care „il ajunge voiniceste din urma pe Fidel Castro”, acesta nu mai este capabil din punct de vedere fizic sa se mai implice in politica. De altfel, infatisarea problemelor fizice ale adversarilor sai politici a creat ieri acea nuanta de pamflet a intregii intalniri.

Asa a fost adus in discutie Traian Basescu si gravele sale probleme de sanatate, cauzate de consumul excesiv de alcool. A fost pomenit si Teodor Stolojan, liderul PRM minimalizand influenta si capacitatea fizica si psihica a acestuia de a mai face politica mare: „Cate geamuri mai trebuie sa sparga Stolojan cu capul?”.

„Cand era mic, pe Boc il bateau cu cureaua de la ceas si-i faceau dus in ibric”

Trecand peste „rubicondul” Nicusor Constantinescu si caracterul de „corp strain” al lui Geoana, deja amintiti, ajungem la savurosul episod al prezentarii lui Emil Boc. „Cand era mic, taica-sau il batea cu cureaua de la ceas, iar maica-sa ii facea dus in ibric.

Cand il puneau sa spele podelele, trebuia sa se urce pe scaun ca sa ajunga la dusumea”, a povestit Vadim, in hohotele de ras ale asistentei. Aceleasi deficiente fizice sau psihice au fost folosite si pentru caracterizarea fostilor sai aliati, ca de exemplu „nenorocitul” de Nati Meir.

„Onaca n-are fosfor la gamalie”

Daca despre evreul care a fost condamnat deja la inchisoare in Israel liderul PRM sustine ca „minte cum respira”, despre fostul vicepresedinte al partidului sau, Onaca, tribunul considera ca sufera de o dedublare a personalitatii, si in ciuda faptului ca poate fi fermecator ca persoana, „n-are fosfor la gamalie” si „s-a retras la depou” din punct de vedere

politic. Vorbind apoi despre parodia „Mari Romani”, Vadim s-a aratat revoltat de voturile primite de „bautorul de urina fruntas”, Gregorian Bivolaru, dar si de plasarea in primii 10 a Nadiei Comanici, care s-a evidentiat prin aceea ca „sarea ca o capra”.

„Tariceanu il va da jos pe Basescu, nu invers”

Revenind la politica, Vadim crede ca in ciuda aparentelor, premierul Calin Popescu Tariceanu va fi cel care il va da jos pe Basescu si nu invers, iar acest lucru se va intampla fie si doar din punct de vedere „functional”, fizic.

Tocmai de aceea, chiar in eventualitatea destul de redusa ca Basescu sa-si impuna guvernul condus de Stolojan si din care vor face parte Mona Musca („harnica lucratoare a Securitatii”) si Cristian Boureanu, seful statului nu se va putea bucura prea mult, „din pacate”, de aceasta reusita.

O temere mai grava a fost infatisata de tribun referitor la politica externa extrem de riscanta promovata de Basescu. Vadim crede ca ar trebui sa fim mult mai prudenti si ca am facut o greseala atunci cand am permis flotei nucleare americane sa se apropie de flota nucleara ruseasca.

In aceste conditii, tinand cont si de faptul ca Rusia il va trimite la Bucuresti pe fostul sau ambasador la Washington, ca dovada a importantei majore pe care o acorda „razvratirii” Romaniei, Vadim se teme ca pretul pe care il vom plati pentru integrarea in UE sa nu fie represalii fatise.

Printre chestiunile abordate mai serios a fost si cea a ultimului sondaj de opinie, finalizat miercuri si realizat de sociologi ai SRI, la comanda Palatului Cotroceni, pe un esantion de 1800 de subiecti, cu o marja de eroare de 2,5 %. Potrivit datelor oferite de Vadim, PRM conduce detasat, cu 24%, urmat de PNL, cu 18,7%, PD, cu 15,3% si PSD, cu 14,3%.

Partea inferioara a clasamentului este ocupata de PNG, cu 6,7%, UDMR, cu 6%, PC, cu 2,8% si PPCD, cu doar 1,7%.