Sapte alesi din Consiliul Local Scarisoara (judetul Alba) acuza interese "ascunse" ale primarului Cristian Costea in demersurile acestuia de a incheia un contract de administrare a padurii comunale cu Ocolul Silvic privat Horea-Apuseni. Potrivit membrilor CL, prin aceasta "miscare", edilul ar viza anumite afaceri pe care acesta le-ar avea cu "varul" sau, Cornel Olar, primarul comunei Horea.

"Cei doi primari, in grad de rudenie veri, si-au dat mana din interese personale. "Eu am gatere, tu ai padure - avantaj reciproc, afacerea noastra sa mearga". Majoritatea cetatenilor comunei Scarisoara nu au dorit si nici nu doresc o asociere cu comuna Horea, in privinta administrarii padurii de pe pasunat si a fondului forestier comunal.

Cetatenii au avut si au si in prezent conflicte cu o parte din cetatenii din Horea, in ceea ce priveste incalcarea proprietatii comune a locuitorilor din Scarisoara", sustin consilierii locali Florin Dobra, Gheorghe Matei, Traian Jurj, Daniel Varciu, Ioan Matei, Ilisie Ivan si Traian Petruse intr-un comunicat primit la redactie.

Olar - "mosier peste paduri"

Consilierii vorbesc despre mai multe ilegalitati care au avut loc in ceea ce priveste asigurarea prestatiilor silvice in padurea in cauza. "Consiliul Local, inca din toamna, l-a atentionat pe primar sa faca licitatie pentru asigurarea prestatiilor silvice, lucru care s-a taraganat.

Oferta facuta de Ocolul Horea-Apuseni a fost subevaluata in mod nejustificat si nelegal, incat nu mai corespundea caietului de sarcini intocmit de primar.

Totodata, noi am vrut sa aplanam o serie de sesizari si reclamatii din partea cetatenilor, care s-au derulat si in perioadele precedente cu privire la unele nedreptati care se fac in padurea proprietate comuna, prin taieri ilegale, administrare defectuoasa, repartizare neechitabila, comportament intolerant din partea paznicului "tinut in brate de primar".

Oare ce se va intampla in viitor? Vor fi bagate in seama de autoritati sesizarile cetatenilor?", mai afirma cei sapte alesi locali.

Mai mult, consilierii il acuza si pe primarul din Horea, Cornel Olar, ca a declansat o lupta crancena pentru acapararea padurilor tuturor localitatilor din jur. "Alegerile precedente erau sa-l coste pe domnul primar din Horea, pe fondul nemultumirilor pe linie de exploatare a padurii.

Cetatenii vociferau ca partea cea mai mare din fondul forestier, care a mai ramas, era repartizata pentru intreprinderile primarului si nu pentru cetateni", mai precizeaza consilierii din Scarisoara.

Ei au mentionat, in final, ca "s-ar bucura" daca prin hotararea "smulsa" Consiliului Local, privind asigurarea prestatiilor silvice de catre Ocolul Silvic Horea-Apuseni, lucrurile sa mearga bine in sensul respectarii co-proprietatii cetatenilor din Scarisoara, "fara abuzuri din partea primarilor si a organelor silvice care vor administra si efectua paza padurilor".