PUNR Mures s-a lasat inghitit de PSD

de Adrian A. Giurgea     Romania libera Editia Transilvania-Banat
Sâmbătă, 15 iulie 2006, 0:00


Fostii membri PUNR din judetul Mures se vor inscrie in PSD pana la 1 octombrie. Ieri, presedintele fostei organizatii teritoriale a PUNR, consilierul judetean Mircea Radu, a semnat in numele acestora, un protocol cu liderul filialei social-democratilor, Ovidiu Natea.

Exceptie vor face alesii locali, in numar de 61, care trebuie sa decida asupra apartenentei politice pana in prima saptamana a lunii viitoare.
Decizia semnarii protocolului cu PSD survine cu doar trei zile inainte de expirarea ultimatumului dat de conducerea Partidului Conservator muresenilor din PUNR de a depune adeziuni la formatiunea condusa de Voiculescu, dupa fuziunea prin absorbtie intre cele doua partide.

Deputat PSD de la PUNR

Social-democratii au suflat Partidului Conservator circa 19.000 de voturi, prin aducerea in randul social-democratilor a liderilor fostei organizatii a filialei PUNR. La schimb, conducerea social-democratilor din judet va fi impartita cu liderii PUNR, conform protocolului incheiat.
De asemenea, liderul de fapt al PUNR Mures, Lazar Ladariu, a obtinut locul 1 sau 2 pe listele filialei social-democratilor pentru Camera Deputatilor la viitoarele alegeri generale.
Nu in ultimul rand, liderii PSD Mures le promit celor din fostul PUNR ca la viitoarele alegeri locale din 2008 vor beneficia de o reprezentare procentuala pe listele fostului partid de guvernamant, conform rezultatelor obtinute la scrutinul din 2004.

"Reprezentarea pe listele de candidati la alegerile locale din 2008 a membrilor proveniti din fosta Organizatie Teritoriala Mures a PUNR se va realiza prin alternanta, in functie de rezultatele obtinute de cele doua organizatii la alegerile locale din 2004, precum si in functie de credibilitatea publica a fiecarui candidat in parte", se mai stipuleaza in interiorul protocolului.
Trebuie mentionat ca prin semnarea acestui document, social-democratii spera sa isi completeze lista alesilor cu 61 de persoane, din care 3 consilieri judeteni, 6 municipali, 2 orasenesti si restul comunali.

Dezamagiti de conservatori

Totodata, fostii membri ai filialei PUNR au negat ca ar fi fost vreodata membri conservatori. "N-am depus nici unul vreo adeziune la PC. Aveam termen, un ultimatum, sa ne depunem adeziunile la PC pana lunea viitoare si asta a grabit lucrurile", a declarat presedintele fostei organizatii a PUNR Mures, Mircea Radu.
La randul sau, Lazar Ladariu a sustinut ca nu considera ca a fost vreodata membru al PC, cu atat mai mult cu cat colegii din acest partid nu l-au tratat ca atare. "Am fost dezamagit si de nerespectarea promisiunilor", a afirmat Ladariu. Acesta a reiterat faptul ca el nu poate activa intr-un partid care a dat mana cu UDMR.
Liderul PUNR Mures a atras, de asemenea atentia, ca desi s-a spus ca partidul sau va prelua conducerea filialei muresene a PC, in urma fuziunii, conservatorii nu au manifestat nici cel mai mic interes sa invite grupul PUNR la discutii si sedinte, daramite sa cedeze functiile de conducere.
De cealalta parte, Marian Cornaciu, presedintele PC Mures, ii acuza pe fostii lideri PUNR ca nu au vrut sa activeze in partidul conservatorilor dupa fuziunea celor doua partide. "Avand in vedere ca nu voiau sa vina la sedinte si sa activeze pe fata, i-am rugat sa clarifice. De aceea le-am spus ca pana in data de 15 sa spuna odata incotro o vireaza. Nu ma supar ca au plecat.

Ladariu a fost mereu pentru PSD, dansul e un vechi marxist, care-si apara convingerile comuniste, asa ca s-a dus unde ii era locul", a afirmat Cornaciu.
Conducerea PC anuntase, inca de acum cateva saptamani, ca in toamna vor fi organizate noi alegeri in cadrul filialei, pana atunci urmand a fi clarificate aspectele legate de numarul de membri si de rezultatul concret al fuziunii cu PUNR.

81 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version