Chiar daca noua lista cu situatia delegatiilor confirma o discrepanta mare intre sumele anuntate initial de directorul economic al CJ, de aceasta data infomarea cuprinde datele exacte cu privire la cat anume a cheltuit fiecare delegat in parte.

Cele mai frecvente calatorii pe bani publici le face vicepresedintele Kerekes Sandor, care nu uita sa-si ia si secretara cu el, pe Judith Gherasim. In numai patru luni, acesta a fost la Venetia, in Grecia si de doua ori in Ungaria.

Cei doi consilieri ai presedintelui CJ, Octavian Fodor si Mircea Abrudan, nu au iesit foarte mult din tara in aceasta perioada, insa au cheltuit cat patru functionari la un loc.

De pilda, pentru aproximativ o saptamana petrecuta la Bruxelles, Octavian Fodor a cheltuit peste 4.380 de lei. Culmea este ca situatia prezentata de CJ ne arata ca un alt functionar public, Vasile Corpodean, care a facut parte din aceeasi delegatie, desi a stat cu cateva zile mai mult, a cheltuit cu mult mai putin decat Fodor, adica ceva peste 874 de lei.

Unul cheltuie mai mult, altul mai putin, pentru aceeasi deplasare

Diferenta imensa care apare intre sumele cheltuite la Bruxelles de catre cei doi functionari publici incurca si mai mult lucrurile. Consilierul lui Marius Nicoara spune ca a cheltuit mai mult pentru ca a calatorit cu propria masina. Acesta a adaugat, insa, ca nu stie nimic despre celalalt functionar.

“In delegatia de la Bruxelles am fost singur, nu m-a insotit nimeni, si am calatorit cu masina mea, de aceea poate si cheltuielile au fost mai mari”, a declarat Octavian Fodor.

Pe lista cu situatia delegatiilor, transmisa de directorul economic al CJ, Petru Malai, se precizeaza, insa, ca seful serviciului Institutii Publice, Vasile Corpodean, a fost prezent in delegatia de la Bruxelles si ca, desi a stat chiar mai mult cu cateva zile decat Fodor, s-a incadarat in suma de 874,30 lei.

Cei doi au calatorit la Bruxellles, pentru a participa la o conferinta a Adunarii Generale a Comitetului European de Coordonare, pe tema acceptarii unor noi membri, dar si pentru a vizita Biroul de Reprezentare al Consiliului Judetean la Bruxelles.

Cel de-al doilea consilier al presedintelui CJ este Mircea Abrudan, care, impreuna cu Octavian Fodor, a petrecut in Franta de opt zile pentru a participa la derularea programului Leader, desfasurat de Consiliul Judetean in colaborare cu Association Bocage Bourbonnais. Suma cheltuita de consilierii lui Nicoara in Franta se ridica la circa 5.090 de lei.

Consilierii au calatorit mai putin

In timp ce 11 functionari din aparatul propriu al CJ au iesit, in repetate randuri, in strainatate, in ultimele patru luni, numai doi dintre consilierii judeteni au beneficiat de aceste calatorii. Unul este PSD-istul Traian Florinel Cuc, care l-a insotit pe vicepresedintele CJ, Palfi Mozes, in Ungaria, judetul Fejer, in cadrul relatiilor de colaborare cu acest tinut.

Acesta a primit din bugetul CJ peste 633 de lei, in timp ce vicepresedintele Palfi, pentru acelasi numar de zile, a beneficiat de peste 852 de lei.

Aceeasi situatie a fost valabila si pentru perioada 24.03 - 27.03, cand, tot in Ungaria, pentru vizitarea rampei ecologice pentru prelucrarea integrala a deseurilor la invitatia firmei Zalo -Depo - Kft, vicepresedintele Palfi a cheltuit mai mult decat Cuc, cu aproximativ 300 de lei.

Curios este ca, desi se precizeaza foarte clar ca acesti bani sunt alocati pentru a acoperi aceleasi cheltuieli, in speta asigurarea medicala, transportul, cazarea si diurna, sumele difera de la persoana la persoana, chiar daca perioada de sedere este aceeasi pentru toata delegatia.

Cel de-al doilea consilier care a avut sansa unei deplasari in strainatate pe bani publici este fostul consilier PRM, actualmente PD, Teodor Nut. Acesta, impreuna cu unul dintre functionarii CJ, Ioan Nicoara, a calatorit in Italia, la Parma si Piacenza, pentru a participa la “Saptamana culturii romanesti”. Pentru numai cinci zile, cei doi au cheltuit circa 4.200 de lei.

Cine a mai calatorit pe banii publici

In afara celor enumerati mai sus, au mai calatorit vicepresedintele CJ, Kerekes Sandor, care a participat in Ungaria la manifestarile din cadrul relatiilor de infratire intre Pecs si Cluj, unde, pentru doua zile, a cheltuit circa 300 de lei. Apoi, tot in Ungaria, Kerekes a participat, in luna mai, la manifestarile privind relatia de infratire dintre judetul Cluj si judetul Feje

Pentru cele patru zile, acesta a cheltuit 270 de lei.

In utimele patru luni, Kerekes a mai fost in Italia, pentru semnarea protocolului de colaborare intre Agentia de Devoltare Regionala Nord Vest si Regiunea Veneto, unde a cheltuit, pentru patru zile, circa 850 de lei, si in Grecia, pentru a participa la un program de promovare a comunitatilor locale din Romania, cheltuind, pentru alte patru zile, 3020 de lei.

Printre functionarii care au calatorit pe bani publici se numara si Alexandru Cretu, de la Directia de Urbanism.

Acesta a decontat 940 de lei, pentru sase zile in Ungaria, pentru un schimb de experienta, de aceeasi suma beneficiind si colegul sau care l-a insotit, Vlad Haragus. Un amanunt important, care trebuie precizat, este faptul ca vicepresedintele Kerekes Sandor isi ia mai intotdeauna cu el si secretara.

Pentru fiecare calatorie in care Judit Gherasim l-a insotit pe Kerekes, aceasta a cheltuit, la randul ei, circa 620 de lei. Directorul economic, Petru Malai, a calatorit, la randul sau, in aceste luni. De ambele dati, acesta l-a insotit pe Kerekes in Ungaria, cheltuind pentru cateva zile circa 700 de lei. Traiul bun.