La Alba Iulia au demarat zilele acestea lucrarile de constructie a primului Mall din judet, un complex comercial ce se va intinde pe 38.237 mp si care va cuprinde pe langa o retea de magazine si sali de spectacole, cinematograf, restaurante, sali de conferinta, locuri de recreere, de joaca pentru copii, spatii de parcare etc.

Investitia se ridica la aproape 10 milioane de euro si apartine Consiliului Local Alba Iulia care s-a asociat in participatiune cu firma SC Mall Alba SRL.

Proiectul este opera arhitectului Ioan Strajan. Noul complex comercial se va construi in mare parte pe amplasamentul stadionului Mecanica, urmand ca investitorii sa amenajeze un nou teren in zona stadionului Cetate din Alba Iulia unde se contureaza o baza sportiva moderna dotata inclusiv cu instalatie de nocturna.

Este o premiera la Alba Iulia si, ca la orice inceput, nu au lipsit greutatile si... rautatile.

Oricum dupa statiile de benzina, sediile de banci, monumentele istorice si miile de vile, Alba Iulia se va "umple" si de mari complexe comerciale in concordanta cu strategiile primarului Mircea Hava de a face din Alba Iulia o capitala turistica a tarii, cu o retea de servicii complexe si de calitate pentru ca in toata Europa exista doar trei Cetati ca aceea din municipiu, o adevarata mina de aur ce trebuie valorificata!