In ciuda acestor declaratii, ar fi de spus ca tot mai multe voci din interiorul partidului acrediteaza ideea ca Boc va prelua functia de sef al Guvernului, in urma anticipatelor, iar fraiele administratiei clujene vor trece la viceprimarul in exercitiu, Adrian Popa.

Emil Boc, primarul Clujului si presedintele PD este sustinut de colegii de partid in cele doua functii, pe care le detine, ca raspuns la sugestia lui Ioan Olteanu, vicepresedinte al PD, care a cerut ca Boc sa isi mute sediul de comanda in Capitala.

In ciuda acestor declaratii, ar fi de spus ca tot mai multe voci din interiorul partidului acrediteaza ideea ca Boc va prelua functie de sef al Guvernului, in urma anticipatelor, iar fraiele administratiei clujene vor trece la viceprimarul in exercitiu, Adrian Popa.

Prezent la sfarsitul saptamanii trecute la Cluj, la alegerile judetene din cadrul PD Cluj, vicepresedintele partidului, Ioan Oltean a sugerat ca Emil Boc trebuie sa conduca partidul direct de la Bucuresti. Acest deziderat este posibil doar daca Emil Boc renunta la mandatul de primar.

In replica la “sugestia” lui Olteanu, presedintele PD a declarat ca nu va renunta la fotoliul de primar, pentru a nu-i dezamagi pe clujenii care l-au ales in 2004. Liderul PD este sustinut si de demnitarii clujeni, in calitatea sa de primar al orasului Cluj-Napoca si presedinte al PD.

Primarii pentru Boc

Primarii PD de la nivelul judetului il sustin pe Emil Boc in cele doua functii pe care le detine. Atat ca primar, cat si ca presedinte al PD, Emil Boc este vazut de democrati intr-o lumina favorabila. “E normal sa tin cu conducerea de la Cluj si cu Emil Boc. Cred ca si-a facut si isi face in continuare datoria in cele doua functii pe care le detine.

Fiecare trebaluieste cum poate in ograda lui si cred ca Boc face bine acest lucru”, a declarat Nicolae Chis, primarul orasului Huedin.

“Nu cred ca ii este foarte usor cu cele doua functii pe care le detine, dar este un luptator si e bine sa ramana si la Cluj. Cred ca si clujenii doresc acelasi lucru. Pe mine m-a impresionat ca am vazut la Cluj - mai multe parcuri de joaca pentru copii si chiar strazile laterale, de la iesirea din Cluj spre Baciu asfaltate”, a precizat Ioan Pop, primarul din Baciu.

Oda a la Cataniciu

Nu doar primarii democrati il sprijina pe Emil Boc in cele doua functii pe care le detine, ci si reprezentantii locali si judeteni ai partidului sunt de partea liderului PD. “Nu numai eu tin cu Emil Boc, cred ca toti PD-istii o fac. A dovedit ca poate conduce partidul la nivel national si in acelasi timp poate fi si un bun primar.

Il sustin deoarece stiu ca este o persoana capabila”, a sustinut consilierul judetean Steluta Cataniciu, vicepresedinte PD Cluj.

“Il sustin in primul rand pentru ca nu renunta si se tine de promisiunea pe care a facut-o electoratului in 2004, aceea de a-si duce mandatul pana la final. Proiectele sale in calitate de primar dau roade si speram ca in 2007 sa terminam ceea ce ne-am propus, iar in 2008 sa avem de ce sa fim mandri, pentru ca ne-am dus la indeplinire promisiunile din campania electorala.

Iar la nivelul PD cred ca a inceput o treaba buna si o va duce la fel de bine la sfarsit”, a subliniat Mircea Morosan, vicepresedinte PD Cluj si director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

“Nu sunt foarte indreptatit sa fac un astfel de comentariu. Oricum nici declaratia lui Olteanu nu a fost foarte clara, ci mai degraba una echivoca, rezultata dintr-o situatie de moment. In discutiile avute, primarul a spus ca nu renunta la o functie pe care a dobandit-o prin alegere, in favoarea uneia in care a fost numit.

Printr-o organizare buna si o distributie buna, de care a dat dovada, poate sa detina ambele functii”, a mentionat proaspatul democrat Ioan Nistor, membru al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Olteanu spune ceea ce nu gandeste

Proaspatul presedinte al PD Cluj, Daniel Buda, catalogheaza declaratia lui Ioan Olteanu drept o gluma nesarata, care a venit intr-un moment de “negandire” a acestuia.

Liderul PD de la Cluj este de parere ca Emil Boc si-a dovedit utilitatea in ambele functii pe care le detine si, prin urmare, trebuie sa ramana la Cluj.

“Domnul Olteanu a facut o gluma cam nesarata. Cu siguranta, spune ceea ce nu gandeste. Emil Boc si-a dovedit utilitatea in cadrul PD, precum si in calitate de primar al Clujului. Nici nu ma gandesc altfel: Emil Boc trebuie sa ramana la Cluj”, a conchis Daniel Buda.