Inscrierile pentru bursa locurilor de munca au fost organizate de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) si s-au putut face si la agentiile locale din Turda si Campia Turzii, in mediul rural, cererile fiind preluate de primarii.

Agentiile locale de ocupare a fortei de munca (ALOFM) au colaborat cu primariile, care s-au oferit sa puna la dispozitie autobuze pentru transport gratuit pana pe platoul Salii Sporturilor, unde va avea loc bursa.

La Agentia locala din Turda s-au inscris, pana ieri, 95 de persoane, someri sau persoane aflate in cautarea unui loc de munca, iar la agentia din Campia Turzii erau inregistrate 83 de persoane.

"Ideea este ca cei care ocupa un loc de munca nu sunt inregistrati la noi, pentru ca noi am preluat cererile de angajare ale persoanelor fara ocupatie sau someri, care vor avea la dispozitie autobuzele in ziua bursei, 21 iulie. Foarte multi au mers direct in Cluj si mai sunt multi care s-au inscris din mediul rural", a declarat Mihai Hadarean, seful Serviciului de Mediere de la ALOFM Turda.

Reprezentantii agentiilor locale considera ca numarul mare de cereri de angajare se datoreaza si zvonurilor legate de salarizare. "Este pentru prima data cand se organizeaza o bursa a locurilor de munca pentru o singura firma. Oamenii au venit foarte increzatori, avand mari sperante in ce priveste salariul lunar oferit de Bechtel", a declarat Daniela Sampalean, sefa ALOFM Campia Turzii.

Reprezentantii AJOFM Cluj considera ca numarul de cereri de angajare va creste in urmatoarele zile. La bursa din 21 iulie cele mai multe locuri de munca sunt oferite muncitorilor necalificati, iar dintre cei calificati se cauta dulgheri, tamplari si lacatusi, soferi sau operatori de utilaje. Circa 10% dintre locurile de munca vor fi oferite persoanelor cu studii superioare.