Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, Radu Liviu, Horea Uioreanu, Radu Borda, precum si alti membri PNL vor initia maine o intalnire la care va fi invitat si Radu Campeanu, primul presedinte al Partidului National Liberal, primul presedinte al Partidului National Liberal de dupa decembrie 1989. Liberalii clujeni sunt nemultumiti de atacurile la care este supusa conducerea PNL chiar din interiorul partidului.

“Castigarea alegerilor si asumarea actului de guvernare alaturi de partenerii din coalitie a fost momentul in care era de asteptat ca toti membrii sai sa puna umarul pentru transpunerea in practica a promisiunilor facute in campania electorala.

Din pacate, fara a lasa Guvernului Tariceanu ragazul sa demareze programul conceput si sa demonstreze ca este capabil sa-l puna in practica, unii membri marcanti ai Partidului National Liberal, aflati intr-o goana disperata dupa o vremelnica imagine, au inceput sa atace public propriul guvern si propria conducere.

Aceasta in pofida faptului ca Statutul PNL, votat in mod democratic la Congresul partidului, permite dezbateri de idei in interiorul organizatiilor”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de membrii fondatori ai PNL Cluj.

Ingrijorati de aceste atacuri, pe care le considera rusinoase chiar pentru cei care le-au lansat, liberalii fondatori ai PNL Cluj (inscrisi in partid in perioada decembrie 1989 - martie 1990) invita fondatorii celor 16 filiale din Transilvania si liderii organizatiilor de tineret la o intalnire menita sa genereze un punct de vedere comun al celor care au reconstruit partidul si al celor care trebuie sa-l duca mai departe.

Dorinta liberalilor clujeni este ca liberalii fondatori, oamenii care au relansat partidul dupa 45 de ani de ilegalitate, si tinerii, cei care au datoria sa continue munca noastra si sa duca PNL mai departe, sa decida impreuna asupra viitorului partidului.

Este datoria morala ca liberalii fondatori si tinerii liberali sa-si spuna punctul de vedere in privinta acelor membri care lovesc in PNL, distrugandu-i credibilitatea si putand determina chiar disparitia noastra de pe scena politica.