“Nu am avut timp sa punem in proiectul de hotarare amendamentele noastre, asa ca le formulam aici, pe loc”, a argumentat consilierul PNL, Ovidiu Turdean. S-a discutat aprins despre procentul de ocupare a terenului, regimul de inaltime acceptat si distantele fata de vecini.

Primarul Emil Boc a dorit sa inainteze un amendament, care potrivit regulamentului, a fost asumat de presedintele de sedinta. Amendamentul se referea la obtinerea acordului vecinilor in cazul in care se va construi o locuinta colectiva mica. Ceea ce insemna, potrivit ultimei propuneri, maxim 4 apartamente, un regim de inaltime de parter si doua etaje si maxim 10 metri la cornisa.

“Daca vom ajunge sa construim la mana vecinilor, nu va mai construi nimeni. Nu suntem in Elvetia. Aici fiecare contesta pe fiecare”, a replicat consilierul PSD Gheorghe Vuscan.

Un alt amendament important s-a referit la analiza si aprobarea documentatiilor deja depuse la Primarie pentru locuinte mici, in baza hotararii nemodificate, adica mergandu-se pe numarul vechi de maxim 6 apartamente.

Poate a treia oara...

Desi fiecare amendament in parte a intrunit numarul de voturi necesar, la votarea proiectului in ansamblu, cu toate amendamentele, liberalii au avut o supriza. Cu 15 voturi pentru, 2 impotriva (Mircea Petric - PC si Eugen Pop - PRM) si 5 abtineri (cei patru consilieri PSD prezenti, alaturi de Ioan Chiorean - PRM) proiectul a fost respins. Pentru a trece proiectul, ar fi fost necesare 18 voturi.

Cei doi consilieri care au votat impotriva sunt Mircea Petric (PC) si Eugen Pop (PRM), iar abtinerile au venit din partea grupului PSD. “Voi directiona toate plangerile care imi vin pe aceasta tema catre cei care au votat impotriva sau s-au abtinut. Sa stie cetatenii care se plang de aceste cladiri cui trebuie sa multumeasca”, a spus suparat Ovidiu Turdean.

Replica opozitiei nu s-a lasat asteptata. “Acest proiect nu a trecut pentru ca ati dorit sa ingraditi dreptul omului de a construi liber pe terenul lui, conform legii. E ilegal sa introducem acordul vecinilor”, a declarat consilierul PSD, Remus Lapusan. Disputa a continuat cateva minute, pana presedintele de sedinta i-a adus la ordine pe consilieri.

Initiatorii proiectului, alaturi de primarul Emil Boc, sustin ca nu se dau batuti si ca proiectul va fi reintrodus pentru a treia oara pe ordinea de zi a sedintei de vineri.