Tensiunea care domneste peste viata de noapte a municipiului Timisoara, dupa ce bodyguarzii mai multor localuri au anuntat ca pregatesc represalii de anvergura impotriva unui grup de interlopi care au agresat mai multe persoane, a determinat conducerea IPJ sa ia in serios aceasta amenintare si sa incerce dezamorsarea conflictului.

Ca o prima masura operativa, comandantul institutiei, Cristinn Lapadat, a dispus cercetarea interna a inspectorului Dragos Sandru, de la Serviciul de Investigatii Criminale, asupra caruia planeaza suspiciunea ca ar avea o serie de relatii apropiate cu batausii care terorizeaza viata de noapte a orasului.

In ultimele zile, comisarul Sandu Palade, de la Compartimentul de Inspectie Interna, a stat vorba cu majoritatea persoanelor care l-au acuzat pe Sandru de legaturi cu fratii Cornel si Gheorghe Baluta. Rand pe rand au fost audiati bodyguarzi, martori si victime ale interlopilor, in tentativa depistarii vreunei posibile protectii de care au beneficiat agresorii din partea oamenilor legii.

Sandru, la un pas de Comisia de Disciplina

"I-am invitat la Politie pe toti cei care au depus plangeri impotriva fratilor Baluta, pentru a vedea stadiul in care se afla anchetele sau daca vreuna din acele sesizari au disparut pe traseu. In cazul in care vom depista ca politistul si-a depasit atributiile, vom face raport si-l vom trimite in fata Comisiei de Disciplina", a declarat comisarul Sandu Palade.

Acesta si-a exprimat nedumerirea ca dosarele cu agresiuni in care sunt cercetati fratii Baluta nu sunt conexate intr-unul singur. "Cand acelasi mod de operare apare in mai multe cazuri, plangerile trebuie conexate pentru ca e posibil sa fie vorba de acelasi autor", a adaugat politistul.

De cealalta parte, inspectorul Dragos Sandru a afirmat ca nu are nici o legatura cu fratii Baluta, protagonistii mai multor dosare instrumentate de Politia Timis, si ca acuzatiile facute impotriva sa au la baza faptul ca de-a lungul carierei la Investigatii Criminale ar fi arestat mai multi infractori periculosi.

"In ziua in care a fost agresat si taiat pe fata bodyguardul din "Compex", mi-am facut doar datoria. Am instiintat conducerea si am mers acolo pentru a preveni o incaierare generala. Este ciudat faptul ca sunt acuzat de relatii cu acei frati, in conditiile in care eu i-am trimis in judecata in trei dosare cu agresiuni.

Oricum, dupa aceste investigatii, vreau sa ma retrag de la Investigatii Criminale pentru ca mi-ajunge", a spus politistul incriminat.

Un procuror a restituit sabia unui interlop

Unul dintre dosarele instrumentate de inspectorul Sandru este si cel in care Cornel Baluta a fost acuzat de atacarea unui taximetrist cu sabia, in toamna anului trecut, in fata Spitalului Judetean. Paradoxal, victima - Marius T.- s-a impacat cu agresorul, iar procurorul Alina Mirea, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, a restituit sabia batausului, sub motivatia ca este o arma de panoplie.

Asemenea impacari ciudate au mai avut loc si in alte dosare, inclusiv in cel in care Vasile D. a fost taiat pe fata, in primavara, la clubul "The Note". Acesta si-a acuzat avocata ca l-ar fi impacat cu fratii, fara ca el sa-si fi dat girul in acest sens. "Nu este adevarat.

Am facut toate demersurile la Politie pentru a continua ancheta, dar ce sa fac daca nimeni nu vrea sa vina martor? Exista caseta de la camerele video din club, care nici acum nu au fost solicitate de politie. Oare se doreste aflarea adevarului?", a intrebat retoric avocata Camelia Taranu.

Potrivit unor surse, printre martorii care ar fi vazut incidentul de la "The Note", dar nu au declarat nimic, se afla si presedintele PRM Timisoara, Ionut Nasleu, dar si unul dintre fiii fostului fruntas din filiala PSD, Eugen Milutinovici.