Magistratii Tribunalului Bistrita-Nasaud au decis, miercuri, sa considere in faza de judecata dosarul in care Prefectura a cerut anularea hotararilor adoptate de Consiliul Judetean in sedintele din 4 si 6 aprilie.

Este vorba despre acele hotarari prin care 12 consilieri PD si PNL, impreuna cu listele de supleanti ale partidelor din care fac parte, au demisionat din functii pentru a forta dizolvarea CJ si organizarea de alegeri anticipate.

Tot atunci, in locul demisionarilor au fost validati in functii alesi aflati pe listele de supleanti ale PSD. Judecatorii instantei de contencios-administrativ au decis sa nu mai amane judecarea pe fond a dosarului dupa ce acest lucru s-a intamplat deja de doua ori, la cererea Consiliului Judetean.

O data, institutia a cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea procesului la o alta instanta, solicitare respinsa ulterior, iar a doua oara a invocat lipsa de procedura.

Miercuri insa, instanta a preluat de la cele doua parti toate probele si a anuntat ca va comunica sentinta, in sedinta publica din 26 iulie.

In cazul in care magistratii vor decide ca hotararile Consiliului Judetean din 4 si 6 aprilie, prin care se lua act de demisiile consilierilor PD si PNL si acestia erau inlocuiti cu supleanti PSD, au fost legale, institutia isi va putea continua activitatea.

In caz contrar, prefectul Szilagyi Ioan va anunta Guvernul ca CJ este dizolvat si vor putea fi organizate alegeri anticipate la nivel judetean. Aceasta, in cazul in care cele doua parti implicate in proces nu vor face recurs.

Situatia este, insa, putin probabila fiindca atat Prefectura si conducerea Aliantei "D.A." pe o parte, si cea a CJ, pe de alta parte, au anuntat ca sunt decise sa continue procesul la Curtea de Apel Cluj-Napoca, indiferent de rezultat.